Roman „Mrtvi se ne vraćaju“ od sada i u Knjižari Ljevak

0
1090

Roman pisca, dragovoljca i ratnog veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ Antuna Jozinga „Mrtvi se ne vraćaju“ od nedavno možete nabaviti i u Knjižari Ljevak u Zagrebu, Trg bana Josipa Jelačića 17.

Ratni roman dragovoljca Domovinskoga rata Antuna Jozinga “Mrtvi se ne vraćaju” niz je ratnih priča povezanih u mozaičnu romanesknu cjelinu, koje dragovoljac Domovinskoga rata pretače iz osobnoga iskustva na razinu univerzalnih ljudskih vrijednosti.

Sukobi dobra i zla mogu se pratiti u proznim zapisima, čija se radnja odvija na Banovinskom bojištu tijekom 1991. i 1992. godine. Branitelji su naoružanjem i vojnom snagom u podređenom položaju prema napadačima, ali ih zato moralno nadilaze.

Roman daje i sliku početka rata u Zagrebu te nastojanje i potragu Zagrepčana za oružjem. Na Banovinskoj bojišnici susreću se ljudi iz različitih hrvatskih krajeva, koje autor karakterizira njihovim mjesnim govorima i mentalitetima.

Roman “Mrtvi se ne vraćaju” (446 str.) podijeljen je u dva dijela, a kronološki prati ratne događaje 1991. na jednom dijelu Banovinske bojišnice.

Antun Jozing rođen je 1939. u Voćinu. Dragovoljac je Domovinskoga rata. Piše pripovijetke i prozne zapise. Roman „Mrtvi se ne vraćaju“ objavio je 2012. godine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here