Promaknuti generali i visoki časnici, među njima tri veterana Gromova

0
29557

U prigodi 28. svibnja, Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske i Dana Hrvatske kopnene vojske, Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Ivo Josipović donio je na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, na prijedlog ministra obrane, odluke o promicanjima i odlikovanjima za 128 pripadnika MORH-a i Oružanih snaga Republike Hrvatske.

S nadnevkom 1. lipnja 2014. godine, u viši generalski čin promaknuto je pet generala, među kojima je brigadni general Drago Matanović promaknut u čin general bojnika. S danom 1. kolovoza 2014. Oružane snage RH dobivaju dva nova generala, jedan od njih je brigadir Darko Pintarić koji se promiče u čin brigadnog generala.

Brigadni general Darko Pintarić

 Od 1. lipnja 2014. bojnik Tihomir Novosel promaknut je u čin pukovnika.

Redom hrvatskog trolista odlikovan je brigadir Marijo Sambolec. 

brigadir Marijo Sambolec

Čestitamo ratnim veteranima 2. gardijske brigade „Gromovi“, pukovniku Tihomiru Novoselu, i brigadnom generalu Darku Pintariću na promaknućima, te brigadiru Mariju Sambolecu na dodjeli odličja.

Također čestitamo na promaknuću jednom od ratnih zapovjednika 2. gardijske brigade, general bojniku Dragi Matanoviću koji je član naše Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ i predsjednik Nadzornog odbora Udruge. 

general bojnik Drago Matanović

 Možemo biti ponosni na naše suborce, ratne zapovjednike i časnike, kao i sve ratne veterane Gromova, pripadnike MORH-a i OS RH koji već 23 godine doprinose profesionalnom razvoju Hrvatske vojske, one vojske koju smo zajedničkim snagama i u krvi stvarali 90-tih braneći svoju Domovinu Hrvatsku. Vojske koje je danas članica NATO saveza i koja sudjeluje u više mirovnih misija u Svijetu, a među kojima su i mnogi ratni veterani 2. gardijske brigade, postrojbe koja ih je iznjedrila.

JEDNOM GROM, ZAUVIJEK GROM 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here