POZIV NA KORIZMENI SUSRET BRANITELJA U ZAGREBAČKOJ KATEDRALI

0
992

Zagrebačka nadbiskupija sudjeluje u poticaju okupljanja u zagrebačkoj prvostolnici različitih skupina vjernika. Nadbiskupski duhovni stol Zagrebačke nadbiskupije i ove godine odlučio je da se u petak, 13. ožujka 2015. godine, u zajedničkoj molitvi i misnom slavlju okupe hrvatski branitelji, obitelji poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja, ratni vojni invalidi i članovi obitelji branitelja.

I ove godine pozvani od Zagrebačke nadbiskupije i osobno od koordinatora iz nadbiskupije vlč. đakona Bože Šutala, obavješćujemo i pozivamo ratne veterane 2. gardijske brigade „Gromovi“ da se po mogućnosti i sa članovima svojih obitelji, u zajedništvu s ostalim braniteljima i članovima njihovih obitelji okupe na ovome događaju. Prošlih godina se na Korizmenom susretu okupio veliki broj veterana Gromova, a članovi URV 2. gbr Gromovi su uz članove obitelji poginulih branitelja, hrvatske generale, ratne vojne invalide i druge branitelje bili čitači na postajama križnog puta. I ove godine Gromovima je dana počast čitanja na postaji križnoga puta i misnom slavlju u zagrebačkoj prvostolnici.

Sukladno zamolbi organizatora zamoljavamo ratne veterane 2. gardijske brigade „Gromovi“ da na ovaj susret, sukladno mogućnostima dođu u svojim vojnim odorama (službena, svečana ili prikrivna), ili u nekom od obilježja pripadnosti brigadi.

Susret započinje okupljanjem ispred katedrale u 16,45 sati, nakon čega u 17,00 sati slijedi pobožnost križnog puta koji će predvoditi hrvatski branitelji.

U 18,00 sati biti će euharistijsko slavlje koje će predvoditi mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački.

Iz poziva Zagrebačke nadbiskupije izdvajamo:

“Spominjući se očitovanje ljubavi I žrtve onih koji su pridonijeli ostvarenju slobode naše Domovine, svojom ćemo molitvom preporučiti Bogu sve njezine potrebe i moliti za dar kršćanskog svjedočenja svih nas pred kušnjama našeg hoda u sadašnjim povijesnim okolnostima.

Srdačno pozivamo sve vjernike da se pridruže tom Susretu te da zajedno s braniteljima molimo zagovor naše Nebeske Majke i blaženog Alojzija Stepinca, na čiji ćemo grob hodočastiti s dubokim pouzdanjem i zahvalnošću.”

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here