Grom Siniša Horvat najbolji dočasnik OS RH u veljači

0
2006

 

Horvat i Medved dočasnik i vojnik veljače

 

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general pukovnik Drago Lovrić danas je, 19. ožujka 2013. u vojarni “Croatia” službeno primio dvojicu pripadnika OSRH koji su proglašeni najboljim dočasnikom i vojnikom za mjesec veljaču.

Najbolji dočasnik je narednik Siniša Horvat, pripadnik bojne “Gromovi” Gardijske motorizirane brigade HKoV-a. Tijekom veljače, uz temeljnu dužnost zapovjednika desetine, Horvat je obnašao i dužnost zapovjednika voda, te uz to izvršavao poslove, obveze i zadaće prvog dočasnika voda. Predstavio se kao dočasnik najviših standarda sa iznimnim smislom za organizaciju vremena i ravnotežu između planiranja, provedbe i nadzora u obuci, te vođa i zapovjednik iznimne kvalitete.

Najbolji vojnik, razvodnik Željko Medved, pripadnik je Središta za borbenu obuku Zapovjedništva za obuku i doktrinu “Fran Krsto Frankopan” HKoV-a. Tijekom mjeseca odradio je iznimno kvalitetno i profesionalno sve zadaće svojeg temeljnog postavljenja, poslužitelja sredstava veze, ali i zadaće propisane za zapovjednika desetine veze. Uz navedeno, Medved je i instruktor engleskog jezika, koji provodi aktivno učenje s časnicima, dočasnicima i vojnicima SBO-a.

Uručujući priznanja za dočasnika i vojnika mjeseca, general Lovrić je zahvalio nagrađenima na njihovom radu i činjenici da su svojim primjerom pokazali kako se gradi Hrvatska vojska. Nadam se da ćete nastaviti ovako, štoviše, da će vas priznanje potaknuti da budete još bolji, rekao je načelnik GS-a, dodajući da rad vojnika mora biti mjerljiv i glavni uvjet za napredovanje, nagrade i pohvale. Svim pripadnicima OSRH izvršavanje zadaća mora biti na prvom mjestu, jer time gradimo svoju postrojbu i obrambene sposobnosti cijele države, zaključio je Lovrić.

www.morh.hr

Čestitamo ratnom veteranu i dugogodišnjem pripadniku 2. gardijske brigade “Gromovi” i 2. mehanizirane bojne “Gromovi” gmtbr HKOV-a naredniku Siniši Horvatu na postignutom uspjehu.

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here