EKOLOŠKO-EDUKATIVNA AKCIJA „NAŠA MLADOST ZA ČIŠĆE VODE“

0
310

Povodom Svjetskog dana voda, koji se obilježava 22.ožujka, Gradski sportski nogometni klub Mladost Petrinja organizirao je ekološko-edukativnu akciju „Naša Mladost za čišće vode“. Zajedno sa svojim partnerima akciju su organizirali na šetnici uz Petrinjčicu.

U akciji s djecom, igračima i očistilo se korito Petrinjčice od smeća i da samim time proširimo tu akciju na razne udruge i organizacije.

Jedan spoj branitelja koji su stvarali ovu domovinu i spoj djece, djeci se ostavlja nešto, djeca nastavljaju s očuvanjem Petrinje, prije svega Petrinjčice, Petrinje, Republike Hrvatske i u konačnici svijeta, gdje se pokazalo da se vodi briga o okolišu, o zdravlju djece i naravno da se nastaviti s ovakvim akcijama.

Na 24 štanda predstavljene su djelatnosti raznih udruga i organizacija koji su se odazvali ovoj akciji.

Cilj ove akcije im je bio podići svijest o važnosti očuvanja okoliša među mlađim građanima Petrinje, potičući ih na razvijanje pozitivnih navika koje će pridonijeti očuvanju prirodnog okoliša za sadašnje i buduće generacije.

Podršku akciji dala je Sisačko-moslavačka županija i Grad Petrinja.

Posebno važno što je u ovu akciju uključen veliki broj djece, ustanove, žurne službe, organizacije civilnog društva, braniteljske udruge te, što je osobito važno da osvijestimo djecu u vrlo ranoj dobi, da je potrebno čuvati našu prirodu, naš okoliš i da nauče da Petrinjčica život znači.

U predstavljanju UDRUGE na navedenoj aktivnosti učestvovali se predsjednik udruge Nenad Bužanić i članovi tijela udruge Milan Sarač, Zlatko Ceković i Drago Kovačević.

https://portal53.hr/odrzana-ekolosko-edukativna-akcija-nasa-mladost-za-cisce-vode/

https://www.smz.hr/aktualno/10668-u-petrinji-odrzana-ekolosko-edukativne-akcije-nasa-mladost-za-cisce-vode

https://petrinja.hr/povodom-svjetskog-dana-voda-gsnk-mladost-organizirao-ekolosko-edukativnu-akciju-pod-nazivom-nasa-mladost-za-cisce-vode/

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here