KORIZMENI SUSRET HRVATSKIH BRANITELJA

0
588
Na blagdana BLAGOVIJESTI, u petak, 25.ožujka 2022., u crkvi Sv. Mati Slobode na Jarunu, održan je, tradicionalni, KORIZMENI SUSRET Hrvatskih branitelja, članova obitelji branitelja,ratnih vojnih invalida, udovica, djeca i roditelja poginulih, nestalih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja.
U molitvi KRIŽNOG PUTA, postaje su čitali, Izaslanici Udruga Hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog oslobodilačkog rata iz grada Zagreba.
Nakon Križnog puta, a prije Sv. Mise u zajedništvu s čitavom Katoličkom crkvom i Svetim Ocem, papom Franjom i Hrvatskim biskupima izmolili smo posvetnu molitvu čovječanstva, Bezgrješnom Srcu Marijinu posebno za Ukrajinu i Rusiju.
Na Sv. Misi, u zajedništvu sveopće crkve, molili smo za mir u Ukrajini i svijetu. Prije blagoslova, Župnik don. Damir Stojić, posvetnu molitvu, Bezgrješnom Srcu Marijinu, izmolio je za sve župljane Župe Duha Svetoga na Jarunu.
500 bijelih blagoslovljenih ruža, koje su bile ispred kipa Bl. Djevice Marije, poklon Udruge Vigilare, bogoslovi su nakon Sv. Mise podijelili okupljenim vjernicima.
S nama su bili i Izaslanici državnih i gradskih vlasti, g. Darko Nekić, državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja, kao izaslanik Tome Medveda, potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra Hrvatskih branitelja i gđa. Milena Suknaić iz Odjela za Hrvatske branitelje Gradskog poglavarstva Zagreba, a u molitvama, jer je bio službeno spriječen, Njegova Ekselencija, Veleposlanik Ukrajine u Republici Hrvatskoj g. Vasilj Kirilič.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here