RUGVICA DOBILA ULICU „2. GARDIJSKA BRIGADA – GROMOVI“

Na 12. sjednici Općinskog vijeća Općine Rugvica,  koja je održana 16. srpnja 2018. godine, donijeta je Odluka da se u Rugvici jedna ulica imenuje imenom 2. gardijske brigade Gromovi.

U znak poštovanja i zahvalnosti hrvatskim braniteljima za sve što su učinili za Domovinu Hrvatsku u Domovinskom ratu, a posebno iz zahvalnosti prema 2. gardijskoj brigadi Gromovi, Općinsko vijeće i načelnik Općine Rugvica Mato Čičak odlučili su imenovati ulicu u Rugvici imenom te slavne ratne  brigade HV-e.

Riječ je o ulici u Novom Svibju koja ide paralelno uz autocestu i koja će, kad bude izgrađena do kraja, odnosno do Rugvice, biti jedna od najznačajnijih rugvičkih ulica, što je, kako je primjereno značaju ove postrojbe Hrvatske vojske koja je osnovana u Trsteniku.

Koristimo ovu priliku te se  u ime Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi i svih veterana Gromova,  iskreno i od srca zahvaljujemo načelniku Općine Rugvica Mati Čičku kao i svim članovima Općinskog vijeća Općine Rugvica na njihovoj odluci.

Izvor foto: dugoselska kronika/urv 2. gbr gromovi