MARIJAN DRAGANJAC 1972.-2012.

Obavješćujemo ratne veterane 2. gardijske brigade „Gromovi“ da je nakon teške bolesti 30. prosinca 2012. godine u 41. godini života preminuo hrvatski branitelj, ratni veteran Gromova i član URV 2. gbr „Gromovi“, skupnik Marijan Draganjac. Pokop našeg suborca bit će u srijedu 2. 1. 2013. godine u 14,00 sati na mjesnom groblju u Prilišću (općina Netretić), dugoreški kraj.

Marijan Draganjac rođen je 18. listopada 1972. godine u Karlovcu. Živio je sa suprugom i dvoje malodobne djece u Karlovcu. Djelatnik je oružanih snaga Republike Hrvatske.

Dragovoljno se uključuje u Domovinski rat 5. rujna 1991. godine s nepunih devetnaest godina pristupajući 3. pješačkoj bojni 2. gardijske brigade „Gromovi“. S 3. bojnom 2. gardijske brigade tijekom 1991. godine, a kasnije s postrojbama Vojne policije sudjeluje u obrani Domovine na mnogim bojištima RH tijekom cijelog Domovinskog rata.  Sudionik je operacija „Bljesak“ i „Oluja“. Kao pripadnik Gromova ranjen je 7. 10. 1991. godine u Mostanju (Karlovac) tijekom najžešćih napada velikosrpskog agresora na grad Karlovac.

Za doprinos u obrani Domovine odlikovan je Spomenicom domovinskog rata 1990. – 1992., Medaljom „Oluja“, Medaljom „Bljesak“ i Spomenicom domovinske zahvalnosti.

Supruzi, kćeri, sinu, cijeloj obitelji i rodbini, suborcima i prijateljima izražavamo iskrenu sućut.

Počivao u miru Božjem, i laka mu bila hrvatska zemlja za čiju se slobodu borio.