29. naraštaju dragovoljnih ročnika prezentiran ratni put 2. gbr Gromovi

U petrinjskoj vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“  11. kolovoza održana je prezentacija ratnog puta 2. gbr Gromovi 29. naraštaju dragovoljnih ročnika, a koji su pristigli na obuku u 2. mehaniziranu bojnu „Gromovi“, GMTBR-e.

Zamjenik zapovjednika 2. mehanizirane bojne Gromovi, bojnik Ivan Radić na početku prezentacije uputio je pozdrave i riječi zahvale predstavnicima URV 2. gbr Gromovi što su se odazvali da mladim naraštajima vojnika predstave slavni ratni put 2. gbr Gromovi. Umirovljeni brigadir Stjepan Domjanić iscrpno je prezentirao ratni put 2. gbr Gromovi mladim vojnicima.

Brigadir Domjanić iznio je da oni mlada generacija hrvatskih vojnika , trebaju cijeniti i poštovati hrvatske branitelje i stečene vrijednosti u Domovinskom ratu. Poštovati i njegovati tradiciju postrojbi iz Domovinskog rata a posebno čuvati spomen  na 2. gbr Gromovi jer ste vi postali  pripadnici 2. mehanizirane bojne Gromovi. Vaša postrojba  nosi ime Gromovi, sljednik je slavne ratne brigade 2. gbr Gromovi koja je donijela slobodu hrvatskom narodu i udarila temelje moderne hrvatske vojske, istaknuo je brigadir Domjanić.

Umirovljeni satnik Nenad Bužanić, dopredsjednik udruge  u prezentaciji se osvrnuo  na pojedine važne segmente i važnost 2. gbr Gromovi u obrane i oslobađanja banovine u Domovinskom ratu.

Na kraju prezentacije tajnik udruge Branko Kolarić u ime predsjednika udruge  i Upravnog odbora udruge pozdravio je mlade gardistkinje i gardiste. Tajnik je istaknuo da oni koji su izabrali vojni poziv, čuvaju i njeguju spomen na Domovinski rat, te neka s ponosom  nose zelenu beretku koju su nosili njihovi prethodnici u obrani i oslobađanju domovine Hrvatske. S posebnim pijetetom čuvajte i njegujte spomen na 204 poginula i 4 nestala Groma u Domovinskom ratu, zaključno tajnik udruge mladim vojnicima  zaželio je puno uspjeha u njihovoj profesionalnoj karijeri.