ZUV HGP DAO PRIOPĆENJE ZA JAVNOST NA ISTUP SABORSKOG ZASTUPNIKA MILORADA PUPOVCA

1
1521

Nedopustivo je da nakon 28 godina isti agresor želi kreirati državnu politiku, optužuje  i presuđuje, udara na temelje državnosti i ruši kao da je 1991.

Naime, Milorad Pupovac saborski zastupnik, predsjednik SDSS i član vladajuće koalicije, koji je prisegnuo „svojom čašću“ u Hrvatskom saboru da će poštivati pravni poredak i zauzimati se za napredak Republike Hrvatske – radi upravo suprotno. Državu, koju su stvarali hrvatski branitelji zajedno s hrvatskim narodom i građanima – suprotno željama velikosrpske politike i srpskog agresora 90 – ih godina, manjine koju upravo on predstavlja, otvoreno radi protiv države u kojoj živi i od koje živi. Govoriti da je Hrvatska čimbenik nestabilnosti u regiji i pri tom biti dio vlasti nije ništa drugo nego licemjerje.

Očekujemo od hrvatskih institucija da istraže i utvrde da li postoji kaznena odgovornost u svezi povreda i uvreda Republike Hrvatske te zbog govora mržnje, jer što je drugo do  omalovažavanja ugleda i  govora mržnje njegova usporedba suvremene, samostalne i u Domovinskom ratu stvorene Republike Hrvatske s NDH. Hrvatska ima još 21 manjinu čiji pripadnici ljube svoju domovinu i grade je zajedno  s Hrvatima, kao i oko 10 000 hrvatskih branitelja srpske nacionalnosti a samo određeni predstavnici Srba, uz pomoć druge države, Srbije, vlastitu zemlju napadaju.

U suprotnom, ako institucije ne reagiraju, smatrat ćemo da podržavaju Pupovčeve stavove  u kojima Hrvatsku uspoređuje s NDH i tvrdi kako se u Hrvatskoj pokušava u novom europskom kontekstu rehabilitirati ustaški pokret. Po njemu, u tome značajnu ulogu ima „episkopat lokale Katoličke Crkve i kler općenito“ te „pojedine veteranske organizacije“.  Optužuje nas, za svoja djela. Upravo on se služi metodama totalitarističkih režima viđenih u povijesti  – metodologijom specijalnog rata.

Nas neće pokolebati. Njegov je problem ako ne može podnijeti da je Domovinski rat osnova današnje  Hrvatske i da je ona utemeljena na krvi junaka.

Mi hrvatski branitelji osuđujemo svaki vid nasilja bez obzira s koje strane dolazi, te tražimo od institucije ove države da sve počinitelje nasilja procesuira.

Očekujemo od državnog odvjetništva i Ministarstva unutarnjih poslova da se provede istraga zbog osnovane sumnje počinjenja kaznenog dijela povreda ugleda Republike Hrvatske ( članak 151 k.z. RH) , a u kojem se počinjenje tog kaznenog dijela koje se goni po službenoj dužnosti navodi :

Tko javno izvrgne ruglu , preziru ili grubom omalovažavanju Republiku Hrvatsku , njezinu zastavu, grb ili himnu kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.

Braniteljske udruge će uputiti službeni zahtjev Hrvatskom saboru – Odboru za ratne veterane Hrvatskog sabora za održavanjem tematske sjednice u svezi istupa saborskog zastupnika Milorada Pupovaca, a od parlamentarnih stranaka očekujemo da isti zahtjev podupru.

Izjavu zajedniči potpisuju:

Predsjednik Zbora udruga veterna hrvatskih gardijskih postrojbi, Krešimir Maretić,

Predsjednik Udruga specijalne policije Republike Hrvatske, Zoran Maras

Predsjednik Saveza udruga branitelja radnika Republike Hrvatske, Siniša Mastelić

Linkovi iz medija:

https://www.vecernji.hr/vijesti/branitelji-ocekuju-istragu-protiv-pupovca-hrvatska-nema-veze-s-ndh-1341472

http://hr.n1info.com/Vijesti/a439288/Braniteljske-udruge-od-DORH-a-ocekuju-istragu-protiv-Pupovca.html

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/udruge-branitelja-o-istupu-milorada-pupovca—573106.html

https://www.4brigada-zng.hr/unutarnji-rad/priopcenja/udruge-branitelja-necemo-dopustiti-da-nam-agresor-na-republiku-hrvatsku-iz-devedesetih-preko-milorada-pupovca-kreira-drzavnu-politiku

 

 

 

 

1 KOMENTAR

  1. Ne institucije neće povesti istražni postupak jer nebi se ni oglasile da nije bilo braniteljskih udruga i novinarskih upita.Zašto,?Valjda znaju.Mislim da bi braniteljske udruge trebale podignuti kaznenu prijavu jer izjednačavati Hrvatsku državu s ustaškom,fašističkom i rasističkom također i braniteljsku populaciju nije ništa drugo nego pokušaj destabilizacije ustavnog poretka i da je to bilo tko napravio u nekoj drugoj državi več bi bio u zatvoru bez obzira radilo se o visokom državnom dužnosniku ili “obićnom”čovjeku.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here