ZORAN ŽAKULA – JOJO 1965.-2012.

0
1889

Na badnjak 24. prosinca 2012. godine, na mjesnom groblju u Đurđenovcu pokopan je hrvatski branitelj Zoran Žakula – Jojo, ratni veteran 132. brigade HV, 81. gardijske bojne i 2. gardijske brigade „Gromovi“. Umirovljeni poručnik, višegodišnji pripadnik i zapovjednik 2. pješačke satnije 3. pješačke bojne 2. gardijske brigade „Gromovi“ iznenada je preminuo u 48. godini života.

Poručnik Zoran Žakula rođen je 21. lipnja 1965. godine u Orahovici. Tijekom cijelog Domovinskog rata sudjelovao je u borbenim djelovanjima i vojno-redarstvenim operacijama braneći Domovinu na bojištima od njenog sjevera do krajnjeg juga. Vedrog duha, spreman pomoći i zauzeti se za čovjeka u potrebi bio je prepoznatljiv  u cijelom đurđenovačkom kraju i među svojim suborcima, braniteljima, i pripadnicima postrojba OS RH u kojima je službovao.

Za doprinos u obrani Domovine odlikovan je Redom hrvatskog trolista, Spomenicom domovinskog rata 1990.-1992., Spomenicom domovinske zahvalnosti, Medaljama „Bljesak“, „Ljeto 95“ i „Oluja“, Plaketom „Grom“, Zlatnom značkom „Grom“ te s više pohvala i nagrada nadređenih zapovjednika.

Supruzi, kćeri, ocu, mnogobrojnoj rodbini, suborcima i prijateljima izražavamo duboku sućut.

Počivao u miru Božjem, i laka mu bila hrvatska zemlja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here