Zbor udruga veterana gardijskih postrojbi o pljački INA-e: Dosta je pljačke Hrvatske države i hrvatskog naroda

0
529

 

Zbor udruga veterana gardijskih postrojbi oglasio se u srijedu priopćenjem u povodu najnovije afere koja trese Hrvatsku – pljačke INA-e.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Mi koji smo nesebično stali u obranu hrvatskog naroda  i hrvatske države, ne možemo nikako stajati po strani i biti pasivni promatrači pljačke i  devastacije hrvatske države. To dugujemo našim poginulim suborcima koji su položili svoje  živote za slobodu kao i onima koji su dali svoje zdravlje i dijelove tijela. Na žalost danas je  potpuno jasno da država koju smo u krvi stvarali nije onakva kakvu smo željeli.

Hrvatski branitelji među kojima je bilo svih slojeva društva jedini su koji su svoju zadaću  odradili u potpunosti ( obranili i oslobodili Hrvatsku ) te samim time uspostavili demokraciju u  kojoj je omogućeno svim građanima Republike Hrvatske da mogu birati i biti birani.

Hrvatske vlade (i lijeve i desne HDZ i SDP) dovele su državu na rub provalije. Hrvatska je  izgubila sve elemente suverenosti (gospodarsku, monetarnu, vojnu, energetsku, financijsku), doživjela potpuni demografski slom, a gotovo svi prirodni i gospodarski resursi u rukama su  stranih korporacija i banaka čiji je jedini cilj profit i porobljavanje hrvatskoga naroda.

Vladajuće elite Hrvatsku su pretvorile u državu korupcije, kriminala, nepotizma čemu  svjedočimo od kriminalne pretvorbe i privatizacije do najnovije afere INA. Najžalosnije je što  nitko ništa ne zna i nitko za ništa nije odgovarao. Sustav vrijednosti hrvatskog društva je  potpuno uništen i izopačen, odbačene su sve moralne vrijednosti koje je naš narod kroz  povijest baštinio, Hrvatska je materijalno slomljena i opljačkana. Posljedica toga je pola  milijuna iseljenih i doslovno protjeranih Hrvata među kojima su i tisuće hrvatskih branitelja,  njihove djece zajedno s obiteljima. Hrvatska se ne napušta jer nije lijepa i bogata država već zato što su je hrvatske Vlade pretvorile u zemlju beznađa.

Današnja svjetska kriza jednim dijelom stvorena Ruskom agresijom na Ukrajinu, drugim  dijelom umjetno izazvana od koje najveću korist imaju oni koji su krizu izazvali, a sav teret i  trošak krize prebačen je na leđa naroda.

Od onih koji nisu sudjelovali u obrani, oslobađanju i stvaranju hrvatske države (a mogli su) ne  možemo očekivati da znaju cijeniti, voljeti i čuvati Hrvatsku, ali ne smijemo im dozvoliti da  Hrvatsku mogu nekažnjeno pljačkati i devastirati.

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi kao u ratu tako i danas u miru stoji uz naš  hrvatski narod. ”

ZUV HGP

Predsjednik Željko Dragašević

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here