Zbor udruga ratnih postrojbi Karlovačke županije -Želimo zaštitu naših branitelja i građana od ovakovih prijetnji i napada

0
1011

Priopćenje:Zbora udruga ratnih postrojbi Domovinskog rata Karlovačke županije

Povodom otvorene četničke provokacije u herojskom gradu Karlovcu koji su četnici i njihovi mentori granatirali tijekom cijelog Domovinskog rata, Zbor borbenih postrojbi Karlovačke županije kao njihova čelna organizacija  inzistira i daje podršku legalnim organima Republike Hrvatske da raspoloživim sredstvima spriječe ovakove situacije i  zakonskim mjerama kazne počinitelje ovog incidenta i provokacije.

Želimo zaštitu naših branitelja i građana od ovakovih prijetnji i napada četničkih i drugih provokatora zaštićenih njihovim političkim mentorima.

Ovaj napad na našeg branitelja gospodina Gorana Čerkeza i prijetnje gospodinu Mihajlu Hrastovu i njegovoj obitelji o kojem je Večernji list od 31.svibnja 2013.g. obavijestio čitatelje, samo odaju prikrivenu mržnju dijela građana srpske nacionalnosti prema Hrvatima zbog gubitka njihovih privilegija iz prošlog sustava i nervozu uoči skorog prijema Republike Hrvatske u EU i njenog odlaska sa Balkanskog stratišta.

Braniteljska populacija inače pritisnuta mnogim problemima dodatno se iritira i pritišće poput opruge, pa je nužno da sve odgovarajuće institucije i vlasti u Republici Hrvatskoj pravovremeno i energično djeluju na sprječavanju i eliminiranju ovakvih situacija.

 -Članice Zbora Udruga ratnih postrojbi Domovinskog rata karlovačke županije

 

-110 Brigada ZNG/ HV

-129 Brigada ZNG/HV

-127 Brigada ZNG/HV

-Specijalna jedinica policije „GROM“

-URV 2.gbr.  „GROMOVI“   PKŽ

-6 trd  Karlovac 202. TRBR PZO

-Udruga topnika HAD105/10 TD 130

-Udruga roditelja poginulih hrvatskih branitelja Karlovac

———————–

Predsjednik Zbora

————————

Zvonimir Županić

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here