Zbor Gardijskih brigada poručuje- Vratimo osmijeh na lice Hrvatskim braniteljima !

0
965

-Želimo naglasiti da u potpunosti podržavamo inicijativu ministra u njegovom nastojanju da se razotkriju osobe koje se nalaze u registru branitelja na osnovu krivotvorene dokumentacije. No molimo ga da ne upotrebljava termin “lažni branitelj” jer branitelj ne može biti lažan ili je branitelj ili nije.

Ako se netko u registru nalazi na osnovi lažne i krivotvorene dokumentacije onda ta osoba nije branitelj nego kriminalac i prema takvima su državne institucuje dužne reagirati. Nažalost svijedoci smo da takvih osoba ima i među liječnicima, profesorima,pravnicima te i u drugim profesijama.
Također izražavamo svoje žaljenje da do sada u svim ovim godinama nakon rata institucije nisu odradile svoj posao i na taj način sačuvale dostojanstvo i čast hrvatskog branitelja. Svijesni smo kako se ovaj problem uvijek aktualizira pred izbore i koristi se za dobivanje političkih bodova, a nažalost nakon izbora svi zaborave na samu bit problema.

Želi li se ministarstvo doista ozbiljno baviti registrom branitelja, tražimo da iziđe u javnost s jasnim planom i strategijom riješavanja problema te da iznese na osnovi koji zakonskih akata će se isto napraviti, a mi hrvatski branitelji spremni smo dati svoj doprinos i ponuditi konstruktivne i učinkovite načine riješavanje tog problema.Do sada smo nažalost mogli primijetiti kako na ovaj način objavljen registar branitelja nije učinkovit, te se riješavanje problema zadržalo na uličnim pričama i susjedskim prepucavanjima na što smo u nekoliko navrata upozoravali.
Nama kao istinskim sudionicima Domovinskog rata, od posebne je važnosti da se iz registra izbrišu svi koji su na osnovi lažne dokumentacije dobili častan naziv HRVATSKOG BRANITELJA.

-Nadalje smo zbunjeni i razočarani ovom ministrovom izjavom-citiramo-“Trudio sam se 15 mijeseci depolizirati braniteljsku scenu i naglašavao da sam nestranački ministar. Od dolaska Tomislava Karamarka na čelo HDZ-a dva puta sam s njim osobno razgovarao,a najmanje još četiri pet puta sam ga tražio preko tajnice da dođe u Ministarstvo i da postavi koga got hoće u različita povijerenstva i savijete. No to se izjalovilo“Završen citat

-Mi hrvatski branitelji smo mislili da je vrijeme totalitarnih režima daleko iza nas i da se na određena mjesta dolazi na temelju jasnih propisa i odgovarajući kvalifikacija a ne dekretom ministra i političkim trgovinama.

-Nije nam jasno zašto se za postavljanje osoba u povijerenstva i savijete u ministarstvu branitelja zovu stranački čelnici i zašto se za isto nisu konzultirale udruge.Zar udruge nisu te koje zastupaju interese branitelja sa kojima ministarstvo treba surađivati. Udruge branitelja su nepolitičke organizacije kojim je prvenstveno interes zastupati prava i dobrobit hrvatskih branitelja ne biježeći od činjenice da hrvatski branitelji kao i svi drugi građani RH imaju pravo pripadati različitim političkim opcijama, ali kada su u pitanju dostojanstvo i čast hrvatskih branitelja nikakva stranačka pripadnost nesmije biti iznad njih.

-Upućujemo ministra branitelja da se informira o rezultatima nedavno provedenog istraživanja od strane njegova ministarstva koje ukazuje na činjenicu kako je prosiječan životni vijek hrvatskog branitelja oko 50 godina.Netočno i paušalno iznositi podatke i brojke služi u svrhu obmanjivanja hrvatske javnosti i pokušaj prikazivanja hrvatski branitelja kao teret ovog društva što mi zasigurno nismo.Možda je ministar spominjući brojku 80 godina mislio na pripadnike NOB-e ?

Hrvatski branitelji su se odazvali pozivu da brane DOMOVINU zbog ljubavi prema svom narodu, svojoj zemlji i zbog toga što je bila suočena sa brutalnom velikosrbskom agresijom , a ne zbog privilegija i mirovina kako se to danas pokušava nametnut nažalost i od strane institucija vlasti. Pripadnici Zbora gardijski postrojbi dali su ogroman obol u početku zaustavljajući agresiju , a potom kroz povijesne operacije HV oslobađajući okupirana područja i vraćajući ih u ustavno pravni poredak RH. Danas smo svijedoci da je pobijednička Hrvatska vojska članica međunarodni asocijacija sudjelujući diljem svijeta u mirovnim operacijama na ponos svih nas, međutim zaboravlja se činjenica da tu i takvu vojsku smo stvorili mi hrvatski dragovoljci u domovinskom ratu da bismo kasnije temeljem zakona i razni uredbi koji su doneseni u hrvatskim institucijama bili maknuti i poslani u mirovine ne svojom voljom.

-Želimo naglasiti poštujući legalno izabrane vlasti da mi hrvatski branitelji poduzeti ćemo odgovarajuće mijere zaštite dostojanstva hrvatskih branitelja i građana kao i čast i dostojanstvo DOMOVINE za koju su mnogi naši suborci položili svoje živote , mi kao pravi domoljubi bit ćemo uvijek spremni braniti svoju DOMOVINU i govoriti istinu.Bit ćemo beskompromisni kao pravda u traženju ispunjenja naših zahtijeva. Svakoj vlasti koja neće poduzimati mijere zaštite dostojanstva hrvatskih građana i branitelja te štititi čast i dostojanstvo DOMOVINE bit ćemo korektiv kojeg će se morati uvažavati. Zato ne tražite od nas da umjereno govorimo jer to je isto kao da kažete ocu da umijereno spasi svoje dijete iz požara u kojem gori.

ZUV HGP-i
Predsjednik-Ilija Vučemilović

http://www.braniteljski-portal.hr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here