Završena prva faza projekta „Praćenje pobola i smrtnosti hrvatskih branitelja”

0
1005

Završena je prva faza projekta „Praćenje pobola i smrtnosti hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji“, odgovor je Ministarstva branitelja na otvoreno pismo šibensko-kninske podružnice udruge Prvi hrvatski redarstvenik sa sjedištem u Kninu koja je tražila što skorije privođenje kraju projekta.

Obavještavamo vas kako je završena prva faza projekta u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo u kojoj je uspoređena smrtnost hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata sa smrtnosti u općoj populaciji. Dobiveni podaci su proslijeđeni Medicinskom fakultetu na analizu. U tijeku je druga faza projekta u kojoj se uspoređuje pobol hrvatskih branitelja u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo. Cjelovite rezultate očekujemo u prvoj polovici ove godine, kada će biti i javno dostupni. U slučaju odstupanja u pobolu i smrtnosti hrvatskih branitelja, Ministarstvo branitelja će osigirati znanstveno utemeljeno provođenje preventivnih programa za utvrđene skupine“, stoji u odgovoru ministarstva hrvatskih branitelja.

Udruga Prvi hrvatski redarstvenik iz Knina povela je inicijativu da se istraži pobol i smrtnost hrvatskih branitelja i da se živim braniteljima osigura besplatan sistematski pregled.Inicijativu je poveo predsjednik udruge Tomislav Čolak..
B.P.

www.braniteljski-portal.hr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here