Zagrebački branitelji Vukovara ne zaboravljaju svoj Vukovar

0
2347

Kao što su u Domovinskom ratu gardijske brigade pokazale spremnost i odlučnost u obrani Domovine, tako su i danas 29. rujna 2012. godine pokazale spremnost  i svojim sudjelovanjem na humanitarnom turniru „Memorijal Zvonimir Strnad“ dali potporu zagrebačkim braniteljima Vukovara.

Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara šestu godinu zaredom obilježava Dane zagrebačkih branitelja Vukovara.  U sklopu ove manifestacije Udruga je organizirala malonogometni turnir na ŠRC Šalata u Zagrebu. Memorijal Zvonimir Strnad se igra u čast poginulog zagrebačkog dragovoljca iz obrane Vukovara 1991. godine, dok je njegov otac također Zvonimir 50-tih godina prošlog stoljeća bio igrač GNK Dinamo. Turnir je bio i humanitarnog karaktera. Natjecale su se malonogometne momčadi Udruga ratnih veterana gardijskih postrojba: 1. Hrvatski gardijski zdrug, 1. gardijska brigada „Tigrovi“, 2. gardijska brigada „Gromovi“ i 4. gardijska brigada „Pauci“ te Humanitarna momčad Kluba navijača BBB „Plavo srce Vukovara“ s ciljem prikupljanja sredstava za dovršetak dječjeg vrtića na Mitnici u Vukovaru.  Zahvalnost i potporu zagrebačkim braniteljima Vukovara svojim posjetom dao je i legendarni general Domovinskog rata Damir Krstičević. Na početku turnira sudionike turnira i ratne veterane – branitelje pozdravio je predsjednik Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara Damir Jašarević, te im se zahvalio na sudjelovanju na turniru i njegovanju zajedništva i prijateljstva među hrvatskim braniteljima. U poslijepodnevnim satima odigrana je revijalna utakmica „Plavih legendi“ ( Tomo Šokota, Dario Šimić, Igor Cvitanović, Goran Vlaović..) s Momčadi turnira.

Turnir je osvojila momčad Udruge ratnih veterana 1. HG zdrug, drugo mjesto zauzela je momčad URV 1. gbr „Tigrovi“, treće URV 4. gbr „Pauci“, četvrto Humanitarna momčad „Plavo srce Vukovara“ i peto URV 2. gbr „Gromovi“. Revijalna utakmica „Plavih legendi“ i Momčadi turnira završila je neodlučenim rezultatom 8:8. Cijeli turnir i revijalna utakmica protekli su u prijateljskom druženju i zajedništvu. Istom onom hrvatskom zajedništvu koje je držalo branitelje i tijekom Domovinskog rata. U tom ozračju prijateljstva i zajedništva svi sudionici turnira zajedno su otišli na derbi utakmicu hrvatskog prvenstva, Dinama i Hajduka na zagrebački Maksimir. Kao što reče Damir Jašarević – Dugi: „Navijači smo Dinama i Hajduka, i ostalih klubova. Želimo pokazati hrvatsko zajedništvo. Svi skupa idemo na maksimirski stadion, zajedno kao veliki prijatelji, zajedno kao i prije 21 godinu kada smo išli braniti Domovinu.    Je li naš zajednički odlazak na utakmicu poruka onima koji na utakmicama negiraju to zajedništvo? Mislim da nam je to jedna nametnuta situacija, držim da svi, pa i mladi ljudi, u dubini duše osjećaju ljubav za domovinu i da bi, ako zatreba, isto tako zajedno je branili u budućnosti’.

 

Malonogometnu momčad Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ činili su članovi iz Podružnice karlovačke županije i članovi sa zagrebačkog područja. U revijalnoj utakmici za „Momčad turnira“ iz momčadi URV 2. gbr „Gromovi“ igrali su natporučnik Jure Lasić, koji je „Plavima“ zabio dva gola i narednik Krunoslav Štrk koji je također postignuo zgoditak. Mrežu „Plavih“ branio je ratni veteran Gromova, narednik Ivan Brlečić.  Zahvaljujemo se Udruzi zagrebačkih branitelja Vukovara i njihovom predsjedniku Damiru Jašareviću na gostoprimstvu i ovom hvalevrijednom druženju kojim se čuva spomen na zagrebačke branitelje Vukovara, spomen na sve poginule Vukovarce i sve hrvatske branitelje kao i na akciji pomoći prikupljanja sredstava za dovršetak dječjeg vrtića na Mitnici u Vukovaru.

 

FOTOGALERIJA:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here