Zagreb odaje počast herojskom Vukovaru

0
1003

Udruge branitelja grada Zagreba obilježavaju Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje tradicionalnim paljenjem lampaša duž zagrebačke Ulice grada Vukovara. Više tisuća građana Zagreba, djece i branitelja iz 41. udruge, i ove su godine u velikom broju zapalili lampione uz 9 kilometara dugu ulicu grada Vukovara.  Na križanju Vukovarske i Hrvatske bratske zajednice održan je središnji program koji je organizirao Klub veterana 148. brigade Hrvatske vojske pod nazivom “I reći ću vam još jednu stvar, zapamtite Vukovar”. I ove godine na paljenju svijeća i komemoraciji za žrtve Vukovara i Škabrnje sudjelovali su i brojni ratni veterani 2. gardijske brigade „Gromovi“.

Iz Vukovara je u Zagreb stiglo i svjetlo mira kojim je zapaljena velika svijeća usred križa formiranog lampionima,a koje su zapalili učenici Prirodoslovne škole Vladimira Preloga i podigli transparent s porukom „I reći ću vam samo još jednu stvar, zapamtite Vukovar!“ prema stihu iz pjesme Vladmira Kočiša Zeca koji ju je i otpjevao okupljenima. Žrtvama Vukovara i Škabrnje odana je počast i minutom šutnje, uz zvuke mirozova te u molitvi. Molitvu je predvodio vojni kapelan Počasno zaštitne bojne, o. Zdravko Barić.

Sutra, u ponedjeljak 18. studenoga 2013. u zavjetnoj crkvi Svete Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu u 19 sati služit će se Sveta Misa za žrtve Vukovara, Škabrnje i Domovine Hrvatske.

Pozivamo ratne veterane 2. gardijske brigade „Gromovi“ i članove URV 2. gbr „Gromovi“ na sudjelovanje u Svetoj Misi. Sukladno mogućnostima zamoljavamo nazočnost ratnih veterana Gromova u vojnoj odori (prikrivna ili službena). U prostor svetišta potrebo je stići najkasnije do 18,40 sati. Nakon Mise u 20,00 sati bit će održan koncert “Bogu i Domovini”.

Fotogalerija:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here