Web stranica Croatia rediviva

0
1136

naslovna

Povijest je učiteljica života. Povijesti hrvatskog naroda treba biti stručno obrađena a istina o borbi hrvatskog naroda za svojom samostalnošću kroz povijest treba izaći na svijetlo dana. Svjedoci smo da se u proteklim vremenima mnogi iskrivljivali istinu o povijesti hrvatskog naroda. Dio povjesničari je  po zadatku Hrvatski narod „etiketirao“ i stavljao u negativan kontekst, trudeći se hrvatski narod što više okaljati i prikazati ga kao nepoćudnu naciju.

Hrvatska družba povjesničara dr. Rudolf Horvat bori se za povijesnu istinu o hrvatskom narodu, njegovoj povijesti i Domovinskom ratu. Istražuju, pišu otvoreno, istinito i argumentirano. U kratkim crtama vam ih i predstavljamo.

Samostalni istraživački projekt o manje poznatim događajima izhrvatske povijesti pokrenula je u proljeće 2006.Blanka Matković, a u jesen 2007. u radu joj se pridružio Stipo Pilić. Od tada su zajednički istraživali u svim arhivima u Republici Hrvatskoj i Republici Sloveniji, a od 2008. do 2011./2012. radili su na projektu Hrvatskog državnog arhiva u Zagrebu “Ratni zločini počinjeni nad hrvatskim građanima potkraj i neposredno nakon Drugog svjetskog rata (1944.-1946.)”. Rezultati ovih istraživanja objavljeni su u većem broju knjiga i znanstvenih članaka čiji se popis nalazi na web stranici Radovi. Popis arhiva i drugih institucija u kojima smo dosada istraživali dostupan je na stranici Izvori.

Radi boljeg povezivanja s drugim osobama zainteresiranim za slične teme, u proljeće 2008. Blanka Matković i Stipo Pilić osnovali su udrugu Hrvatska družba povjesničara Dr. Rudolf Horvat, nazvanu po znamenitom hrvatskom povjesničaru i autoru knjige “Hrvatska na mučilištu” Rudolfu Horvatu. Udruga je registrirana pri Gradskom uredu za opću upravu Grada Zagreba, njezinim članom može postati svaka fizička osoba i pravna osoba koja teži promoviranju istine o Hrvatskoj, njene povijesti i kulture te koja Upravnom odboru podnese zahtjev za primanje u članstvo na email adresu info@croatiarediviva.com .

Najuže jezgro udruge okuplja osam profesionalaca među kojima su četiri doktora znanosti (uključujući dva povjesničara s doktoratima stečenima u Rimu i Sydneyu) i dva doktoranda (Warwick i London). Ovi podaci ponajbolje svjedoče o znanstvenom potencijalu ove malobrojne i dosada prilično marginalizirane udruge čiji su članovi postigli zapažene rezultate u istraživanju moderne hrvatske povijesti te sudjelovali u objavljivanju preko 20 knjiga, 50-tak znanstvenih radova i većeg broja feljtona i novinskih tekstova o temama i starije i novije hrvatske povijesti.

Dragi veterani Gromova, hrvatski domoljubi i hrvatski branitelji preporučujemo da posjetite njihovu web stranicu na:  croatiarediviva.com.

dno

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here