Vukovarske braniteljice pokrenule natječaj za domoljubnu pjesmu – „PJESMOM PROTIV ZABORAVA“

0
969

Udruga „Braniteljice Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije“, dana 1. srpnja 2013. godine, prvi put raspisuje natječaj za najljepšu, neobjavljenu domoljubnu pjesmu, pod nazivom „PJESMOM  PROTIV ZABORAVA“.

1.     -Na natječaju mogu sudjelovati svi punoljetni državljani Republike Hrvatske.

2.     -Sudionici natječaja mogu dostaviti samo jednu pjesmu, pisanu čitko ili tiskanu na pisaču ili pisaćem stroju.

3.   –  Pjesma mora biti pisana na hrvatskom jeziku.

4.    – Ove godine, ne postoji ključna riječ, tema je domoljublje u širem smislu,Domovinski rat, Hrvatska i sl.

5.     -Pjesma ne smije biti duža od 50 pisanih redova, računajući i naslov i razmake između strofa ako ih ima.

6.     -Do trenutka objave rezultata, pjesma ne smije nigdje biti objavljena.

7.   –  Pjesma mora biti pisana u pet kopija i potpisana isključivo šifrom, -koja ne smije biti uvrjedljiva ili neumjesna.

8.  -Kopije treba staviti u veću kuvertu. U njoj se treba nalaziti i manja, zalijepljena kuverta, na kojoj se izvana treba nalaziti samo šifra, a u kojoj se nalazi papir sa  podacima o autoru – ime i prezime, adresa,

-OIB, broj telefona i e-mail na koji se može kontaktirati natjecatelja.
-Dakle, IME AUTORA PJESME NE SMIJE BITI VIDLJIVO OSIM AKO SE OTVORI MALA KUVERTA.

-Na velikoj kuverti, na poleđini, NE SMIJE pisati ime i adresa pošiljatelja, dakle, ne smije biti poslana preporučeno ili sa povratnicom.

9. -Sve pjesme koje udovoljavaju gore navedenim kriterijima, moraju na adresu Trg hrvatskih branitelja br. 1  P.P. 53 , 32000 Vukovar, (s posebnom naznakom za natječaj „PJESMOM PROTIV ZABORAVA“), stići najkasnije do 15. listopada  2013.g., što je i konačan nadnevak na poštanskom pečatu. Tekstovi poslani nakon određenog nadnevka, neće se razmatrati.

10. – Pristigle radove, zasebno, ocjenjivat će četveročlano prosudbeno vijeće, 3 člana plus predsjednik vijeća, koje se sastoji od književnika i branitelja.

11.  – Autori plagijata bit će javno navedeni u obrazloženju diskvalifikacije.

12.  – Prijavom na natječaj, smatramo da su sudionici dali dopuštenje za objavljivanje i izdavanje pjesama u organizaciji UBDRVSŽ.

13. – Deset prvoplasiranih pjesama, uz prigodne zahvalnice autorima, čitat će se na Večeri domoljubne poezije, u organizaciji UBDRVSŽ, na „Danima sjećanja“, i to 16. studenog, 2013.g.,  a trideset prvorangiranih bit će objavljeno u našem 1. zborniku domoljubnih pjesama.

14.- Pjesma koja od prosudbenog vijeća bude proglašena kao najbolja ovogodišnja neobjavljena domoljubna pjesma, osvojit će novčanu nagradu u iznosu od 1.500,00 kn, drugoplasirana pjesma bit će nagrađena sa 1000,00 kn, a trećeplasirana sa 500,00 kn.

-Udruga napominje da se ovim natječajem želi utemeljiti stalni festival domoljubne poezije, a prije svega potaknuti na pisanje iste, kako bi se kroz stih i riječ očuvale vrijednosti Domovinskog rata i sjećanja na sve poginule i nestale braniteljice i branitelje.

U Vukovaru, 1.7.2013.g.

Udruga „Braniteljice Domovinskog rata -Vukovarsko srijemske županije“

predsjednica- Violeta Grdić

www.braniteljski-portal.hr

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here