Voće i povrće hrvatskih branitelja za potrebe Podravke

0
1593

 

Ministarstvo  hrvatskih branitelja i Podravka d.d., potpisali su u  2017. godini, Sporazum o suradnji Ministarstva hrvatskih branitelja i Podravke u realizaciji potencijalnog otkupa proizvoda zadruga hrvatskih branitelja za potrebe prerade Podravke za razdoblje od 2018. do 2020. godine.

Uz poslovnu suradnju sa zadrugama hrvatskih branitelja vezano uz otkup poljoprivrednih proizvoda, Podravka će proizvođačima pružati i stručnu pomoć u poljoprivrednoj proizvodnji od početka vegetacijskog razdoblja do berbe kroz edukacije, osiguranje repromaterijala te nadzor proizvodnje i kvalitete proizvoda. Važno je napomenuti da je Podravka u Domovinskom ratu, bila hraniteljica hrvatskih branitelja na bojištima  diljem Domovine. Podravka i danas djeluje  kroz domoljubnu i patriotsku komponentu. „U svojim razvojnim i strateškim planovima Podravka ima dimenziju dodatnog poticanja razvoja hrvatskog gospodarstva i poljoprivrede. Vlada Republike Hrvatske s Ministarstvom hrvatskih branitelja prepoznali su Podravku kao partnera koji može još ojačati suradnju s braniteljskim zadrugama i OPG-ovima kroz otkup njihovih proizvoda voća i povrća.

 

Kako bi se hrvatskim braniteljima koji imaju Zadruge i OPG-e na području Sisačko-moslavačke županije prezentirao program i proces otkupa voća i povrća od strane Podravke, u Sisku je 23. siječnja održana prezentacija na tu temu. Prezentaciju je organizirao predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga Smž-e Nenad Bužanić s predstavnicima Podravke a uz potporu Koordinatora Ministarstva hrvatskih branitelja gospodina Zvonka Belje.

Prezentaciju su održali stručni predstavnici Podravke gospodin Goran Kovačić i Mladen Turk. Zainteresiranim proizvođačima date su opširne informacije o mogućnostima i uvjetima otkup voća i povrća za što je zainteresirana Podravka, kao i o stručnoj pomoći u procesu proizvodnje koje nudi Podravka.

Foto: M.Sarač

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here