Veterani Gromova treći na jakom malonogometnom turniru u Zagrebu (Foto)

U Zagrebu je u športskoj dvorani UBDR – Sportski klub Podsused, 9.siječnja 2016. godine održan Drugi pozivni memorijalni malonogometni turnir gardijskih brigada, HOS-a, vojne i specijalne policije u čast  i spomen svim poginulim braniteljima iz Domovinskog rata. Turnir je održan u organizaciji Udruge dragovoljaca HOS ZAGREB I ŠRDHOS ZAGREB a pod pokroviteljstvom Odjela za branitelje Grada Zagreba.

Turnir su svečano otvorili, voditelj turnira Zvonko Lucić, predsjednik UDHOS Zagreb Ivan Friščić, i Vlasta Ivčević iz Odjela za branitelje Grada Zagreba.

Prigodnim pozdravom i zahvalom za doprinos u očuvanju sjećanja na poginule bojovnike – hrvatske branitelje, natjecateljima i brojnim predstavnicima braniteljskih udruga obratio se Ivan Friščić, predsjednik Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba istaknuvši da je ponosan na momčadi koje sudjeluju na ovom memorijalu te se zahvalio sponzorima i donatorima bez kojih se ovaj memorijal ne bi mogao održati.

Turnir je osvojila momčad veterana Odjela za branitelje Grada Zagreba. Najbolji strijelac turnira bio je  Mario Badovinac iz UDHOS-a Zagreb, najbolji igrač turnira je Veselko Suša iz Odjela za branitelje Grada Zagreba, a za najboljeg vratara proglašen je Ivica Jerković iz momčadi veterana Specijalne policije. Na ovom izrazito jakom i kvalitetnom turniru momčad veterana Gromova osvojila je treće mjesto pobijedivši u zadnjoj utakmici momčad veterana Tigrova.

Na finalnoj utakmici uz mnogobrojno gledateljstvo pridružio se i gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima. Među mnogobrojnim uzvanicima bili su i general Tomo Medved te pukovnik Mate Radoš zapovjednik Pukovnije Vojne policije.

Na zatvaranju turnira sudionike turnira i organizatore pozdravio je gradonačelnik Milan Bandić čestitajući pobjednicima te naglasivši: „Svi smo pobijedili, jer smo zajedno“.  Potom su gradonačelnik, general Medved i drugi uzvanici momčadima i natjecateljima uručili nagrade, medalje i pehare.

Momčad Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ pod izborničkom palicom  narednika Bože Ćurića i stručnu potporu člana upravnog odbora Udruge, pukovnika Ivana Mandića činili su:

Zdravko Ivanković

Dražen Klanjec

Ivica Ivančić

Branko Bešen

Kruno Begić

Ivan Klarić

Zlatko Jeleč

Jozo Akrap

Poredak prva četiri mjesta:

1. ODJEL ZA BRANITELJE GRADA ZAGREBA
  2. SPECIJALNA POLICIJA