Veterani Gromova obišli crtu bojišta na banovini

0
1106

U subotu 14. studenog veterani Gromova, nekadašnji pripadnici 1. pješačke bojne 3. pješačke satnije

okupili su se na banovini kako bi obišli crtu bojišta na kojem su ratovali u vrijeme Domovinskog rata. Veterani 3. satnije 1.pb obišli su mjesta stradanja svoji suboraca; Gore, Dumače, Međurače, Mokrice, Novi Farkašić a u Petrinji  na Senjaku kod spomen obilježja „Pukovnik P. Matanović i suborci“ zapalili su svijeću u spomen na sve poginule Gromove u Domovinskom ratu. Na mjestima stradanja svojih suboraca zapaljenje su svijeće i evocirane uspomene na Gromove koji su svoje živote utkali u temelje Republike Hrvatske. Bio je ovo dirljiv susret veterana Gromova od koji se neki nisu vidjeli više od 20 godina.

U Gorama su obišli lovački dom, prisjetivši se akcije koju su pripadnici satnije izveli u studenom 1991. nanijevši neprijatelju teške gubitke u ljudstvu.
Organizatori ovog okupljanja bili su Nenad Bužanić-Zagi i Darinko Herak u čijoj je kući priređena okrjepa  na kojoj su se nekadašnji suborci opustili, prisjećajući se ratnih dana… Sve ih je svojom nazočnošću obradovao brigadir Tihomir Kundid, nekadašnji zapovjednik satnije, danas načelnik stožera  Gardijske motorizirane brigade.
Na ovog druženja okupljeni veterani 3.ps/1.pb složili su se  da ovakvo okupljanje treba postati tradicionalno, uvjereni da će ih dogodine biti puno više.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here