VETERANI GROMOVA NA SASTANKU KOD ŽUPANA KOLARA – NASTAVAK ODLIČNE SURADNJE S BRANITELJSKIM UDRUGAMA

Župan Željko Kolar je u utorak, 12. prosinca 2023. godine, održao sastanak sa predsjednikom Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade gromovi Ivanom Krupcem i članom Upravnog odbora Davorom Kantolićem, ujedno i članom Upravnog odbora krapinsko-zagorske podružnice Udruge. Sastanak je održan nakon potpisivanja ugovora o županijskoj potpori za financiranje projekta Udruge za obilježavanje ratnih događanja i stradavanja vezanih za Domovinski rat.

„Uvijek ističemo da su Zagorci i Zagorke Hrvatsku branili na svim ratištima i u svim postrojbama hrvatske vojske i policije pa su tako dali i važan doprinos u Gromovima. U obrani Domovine život su dala 4 Groma s područja Krapinsko-zagorske županije, dok ih je više od 30 ranjeno. Njihovi suborci čuvaju sjećanje na tu veliku žrtvu, kao i žrtvu svih branitelja, a potpore Krapinsko-zagorske županije tome daju samo još jedan maleni doprinos“ – istaknuo je ovom prilikom župan Kolar.

„Delegacija Gromova Krapinsko-zagorske županije za tjedan dana kreće put Grada heroja. Plan nam je da krenemo od Trpinjske ceste, a da potom obiđemo i bolnicu koja je zaista posebno emotivno mjesto, memorijalno groblje, bivšu vojarnu i naravno ovčaru – mjesto masovnog stradanja“ – najavio je predsjednik Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi Ivan Krupec i naglasio odličnu suradnju veterana Gromova i Krapinsko-zagorske županije „Posebno moram zahvaliti županu Kolaru na velikoj potpori koju daje kako zagorskim Gromovima, tako i nama u središnjici te svim ponosnim hrvatskim braniteljima pobjedničke Hrvatske vojske“  – poručio je predsjednik Krupec.

Na sastanku je bila i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade Martina Gregurović Šanjug.

IZVOR: https://kzz.hr/novosti/veterani-gromova-na-sastanku-kod-zupana-kolara-nastavak-odlicne-suradnje-s-braniteljskim-udrugama/#