Veterani Gromova drugi na malonogometnom turniru u Zagrebu

1968

U športskoj dvorani Udruge branitelja domovinskog rata – Sportski klub Podsused u Zagrebu, održan je u subotu 25. studenog 2017. godine Četvrti pozivni memorijalni malonogometni turnir gardijskih brigada, HOS-a, vojne i specijalne policije u čast  i spomen svim poginulim braniteljima iz Domovinskog rata. Turnir je održan u organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba i Športskog rekreacijskog društva dragovoljaca HOS-a Zagreb a pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba i Odjela za branitelje Grada Zagreba.

Uz domaćina, predsjednika Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba Ivana Friščića pozdrave i zahvalnost braniteljskim Udrugama koji svojim odazivom i sudjelovanjem na ovom jakom turniru doprinose očuvanju sjećanja na poginule hrvatske branitelje izrazili su saborski zastupnik Ivan Čelić i  ministar hrvatskih branitelja general Tomo Medved, koji je i otvorio turnir.

Među mnogobrojnim gostima iz braniteljskih udruga bio je i Boris Halužan, dopredsjednik URV 2. gbr Gromovi, ujedno i predsjednik Zagrebačke podružnice Gromova.

Veterani Gromova osvojili su drugo mjesto odigravši bez golova finalnu utakmicu s veteranima HOS-a, no nakon izvođenja penala prednost za HOS bila je 3:2. Do dolaska u finale Gromovi su nadmoćno nadigrali momčadi veterana Vojne policije i Tigrova. Najbolji strijelac turnira bio je  Zdravko Ivanković iz veterana Gromova, najbolji igrač turnira bio je Petar Majić iz momčadi HOS-a, a najbolji golman je Mario Vujičić također iz veterana HOS-a.

Momčad Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ pod izborničkom palicom Bože Ćurića činili su:

1. Željko Motik
  2. Zdravko Ivanković
  3. Branko Bešen
  4. Zvonimir Ivančić
  5. Kruno Damjanović
  6. Zlatko Jeleč
  7. Ivan Klarić

Doprinos organizatoru i cjelokupnom turniru dao je svojim suđenjem i veteran Gromova, pukovnik Nenad Stražanac.

Poredak prva tri mjesta:

1. HOS GRADA ZAGREBA
  2. 2.GARDIJSKA BRIGADA – GROMOVI
  3. SPECIJALNA POLICIJA

Sudionici turnira, veteranske momčadi:

1.hrvatski gardijski zdrug

1. gardijska brigada – TIGROVI