Veterani gardijskih postrojbi i Specijalne policije: “Zajedno u borbu protiv lošeg stanja u društvu”

0
872

subota, 1.veljače 2014.

Na Plitvičkim jezerima u petak, 31. siječnja i subotu, 1. veljače održan je dvodnevni zajednički Sabor Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i veterana Specijalne policije Republike Hrvatske.

Na Saboru su razmatrana sva važna pitanja, problemi i stanje u braniteljskoj populaciji i općenito u hrvatskom društvu.

Nakon temeljite raščlambe stanja izražena je zabrinutost Zbora veterana gardijskih postrojbi i Specijalne policije zbog izrazito lošeg stanja hrvatske države i društva koje se ogleda u više stvari. To su:

– Teška gospodarska situacija, nezaposlenost, socijalna bijeda i neosjetljivost;

– Neodgovoran odnos vlasti prema nacionalnim bogatstvima i općim dobrima hrvatskog naroda;

– Lažiranje povijesti, poglavito novije povijesti i Domovinskog rata;

– Ugrožavanje zdravlja, pravne i socijalne sigurnosti hrvatskih branitelja;

– Sustavno i rušenje temeljnih, nacionalnih, povijesnih, kulturnih vrednota hrvatskog naroda;

– Značajno rušenje standarda demokratskih društava, autoritativnim, bahatim i represivnim karakterom institucija hrvatske vlasti.

U zaključcima Sabora Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i veterana Specijalne policije jednoglasno su donijeli programska načela djelovanja u sljedećem razdoblju.

Programska  načela čine plan rada veterana u borbi protiv lošeg stanja u hrvatskom društvu. Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruge veterana specijalne policije pozvat će sve zdrave snage i organizacije hrvatskog društva s kojima dijele zabrinutost i zajedničke vrijednosti i ciljeve na zajedničku borbu protiv svih negativnih pojavnosti hrvatskog društva.

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi na Plitvicama je održao i redoviti Izborni sabor, na kojem je jednoglasno za novog predsjednika izabran Ante Deur iz 5. gardijske brigade.

 

JOŠKO DADIĆ

www.dalmacijanews.com

 

Na Saboru Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i specijalne policije sudjelovalo je pet delegata iz URV 2. gbr „Gromovi“ na čelu s predsjednikom Udruge, umirovljenim pukovnikom Željkom Ćubelom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here