Uskršnje aktivnosti zagrebačke podružnice URV 2.gbr Gromovi

0
170

 

Dana, 30.03.2024., na Veliku subotu, uoči najveće kršćanske svetkovine, Uskrsa, članovi Zagrebačke podružnice Urv 2. Gbr Gromovi, obišli su spomen obilježja poginulih Gromova i hrvatskih branitelja, na području grada Velike Gorice.

Tom prilikom, položili smo cvjetni aranžman i zapalili svijeće. Uz molitvu, evocirali smo spomen na naše poginule branitelje i najveću žrtvu koju su dali, za slobodnu nam i neovisnu Domovinu, Republiku Hrvatsku. Drage naše  i u danima velikih svetkovina, nismo zaboravili, nego smo i sa njima htjeli podijeliti vrijeme u te dane, jer, sa nama su.

U duhu tradicije i običaja, tokom popodnevnih sati i  uz prisutnost članova obitelji, u crkvi Presvetog Srca Isusova, izvršili smo zadaću straže kraj Isusovog groba, kojeg su za ovu priliku, uprizorili župljani Velike Mlake. Smjena i vremensko trajanje  straže koordinirana je sa Župom Velike Mlake, DVD-om, koji je bio i nositelj ove aktivnosti, klubom veterana Josip Zidar, KUD-om, Lovačkim društvom “ Velika Mlaka“, kao i sa ostalim Udrugama koje djeluju u Velikoj Mlaki i sa kojima tijesno surađujemo.

D.Petrović

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here