Uoči blagdana Svih svetih, za zagorske branitelje stradale u Domovinskom ratu zapaljene svijeće i položeni vijenci

1
320

Povodom sutrašnjeg blagdana Svih svetih, kod spomen obilježja smrtno stradalim i umrlim braniteljima u Domovinskom ratu s područja Krapinsko – zagorske županije u Krapini, udruge veterana i predstavnici Županije, gradova i općina, te Vatrogasci i Policija, položili su vijence i zapalili svijeće.

Kako je tom prilikom rekao predsjednik Udruge veterana 103. brigade HV-a i ratni zapovjednik 103. brigade te savjetnik župana za branitelje, pukovnik Žarko Miholić, branitelja se uvijek trebamo sjećati, a posebice na ovaj dan.

– Moramo podsjetiti sve one koji su možda zaboravili, ali i sve one koji možda ne znaju, posebice mlađe generacije, da je hrvatska sloboda plaćena krvlju mladih ljudi, stradanjem civila i djece te da je sloboda koju imamo nešto što dugujemo svima njima. Oni su Hrvatska, i u čast njima će se svake godine obilježavati dan Svih svetih te će se odavati počast svima poginulima u Domovinskom ratu – rekao je Miholić te dodao da je u ratu sudjelovalo preko 11.000 hrvatskih branitelja.

Župan Željko Kolar rekao je da je ovo prilika da se zahvalimo svima onima koji su stvarali neovisnu i slobodnu Hrvatsku.

– Naše su misli u ovom trenutku usmjerene njima i njihovim obiteljima, ali i poginulim civilima u Domovinskom ratu, a sve to s jednom velikom željom, da se to nikada više ne ponovi – poručio je župan Kolar.

IZVOR:https://www.zagorje-international.hr/2023/10/31/uoci-blagdana-svih-svetih-za-zagorske-branitelje-stradale-u-domovinskom-ratu-zapaljene-svijece-i-polozeni-vijenci/

 

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here