Udruga ratnih veterana 2.gbr. „Gromovi“ Podružnica Karlovačke županije, održala je svoju redovnu Izvještajnu skupštinu za 2023.g., te Izbornu skupštinu za novo mandatno razdoblje.

0
597

Dana 9. prosinca 2023.g., u Učeničkom domu u Duga Resi, .Udruga ratnih veterana 2.gbr. „Gromovi“ Podružnica Karlovačke županije, održala je svoju redovnu Izvještajnu skupštinu za 2023.g., te Izbornu skupštinu za novo mandatno razdoblje.

Prije samog početka skupštine izaslanstvo Gromova, obitelji poginulih Gromova, Udruga roditelja poginulih branitelja Karlovačke županije, te braniteljske Udruge satnije „Rebelsi“ iz Karlovca i Udruge „Zrinski i  Frankopana“ iz Ozlja su upalili lampione ispred spomenika poginulim pripadnicima Gromova, koji se nalazi kod Učeničkog doma.

Skupština je započela izvedbom hrvatske himne te minutom tišine za sve poginule, umrle i nestale Gromove, kao i sve hrvatske branitelje, nakon čega je predsjednik Podružnice g. Valentić pozdravio sve nazočne, te predložio i pozvao radno predsjedništvo u sastavu, g. I. Krupec- predsjednik, g. S. Franc i g. K. Maretić-članovi, koje će voditi skupštinu, da zauzme svoje mjesto.

Nakon toga predsjednik radnog predsjedništva g. I. Krupec, je pročitao dnevni red, te predložio ostala radna tijela, koja su jednoglasno javnim glasovanjem prihvaćena kao i dnevni red,kako bi se skupština mogla održati.

Nakon što je verifikacijska komisija utvrdila da se na skupštini nalazi dovoljan broj članova i da su sve donijete odluke na skupštini pravovaljane ista je nastavila sa radom. Najprije se nazočnima obratio predsjednik Podružnice g. M. Valentić koji je podnio vrlo opširno izvješće o radu Podružnice za 2023.g., a nakon toga je financijsko izvješće za navedenu godinu podnio i rizničar g. D. Mataija. Na podnesena izvješća nije bilo primjedbi i ista su jednoglasno usvojena, gdje se vidjelo da Podružnica pozitivno posluje i da je ista tijekom tekuće 2023.g, ukupno odradila 76 zadaća ( obilježbe, sahrane, sjednice, obilasci mjesta ukopa svojih suboraca i drugo ).

Nakon podnesenih izvješća, predsjednik radnog predsjedništva skupštine, je razriješio dosadašnjeg predsjednika i cijeli UO Podružnice, te se pristupilo izglasavanju novog predsjednika za slijedeće mandatno razdoblje od 4 godine.

Za novog/ starog predsjednika je ponovno izabran g. M. Valentić, koji je nakon toga zahvalio na povjerenju koje su mu dali članovi Podružnice, te je predložio novi UO Podružnice kao i članove za nadzorni odbor i sud časti koji će biti u središnjici Udruge. Potom je tajnik g. D. Marčić, pročitao plan rada i financijski plan Podružnice za 2024.godinu. Na kraju nazočnima na skupštini su se obratili g. M. Pavičić- predsjednica Udruge roditelja KŽ, te g. M. Svetić- predsjednik gradskog vijeća grada Karlovca, koji su pohvalili rad Podružnice, čestitali svima predstojeće blagdane, te zaželi puno uspjeha u budućem radu Podružnice.

Na skupštini su kao gosti bila i izaslanstva braniteljskih udruga; Braniteljska udruga PI Barilović, udruga satnije „Rebelsi“ iz Karlovca, UDiVDR „Zrinski Frankopani“ iz Ozlja, Udruga 1. Gbr. „Tigrovi“, izaslanstva Zagrebačke i Sisačko moslavačke Podružnice Gromova, te uvaženi gosti; g. M. Pavičić-predsjednica Udruge roditelja KŽ, g. M. Svetić- predsjednik GV grada Karlovca te g. A. Potnar iz MHB u Karlovcu.

Nakon što je završen službeni dio skupštine, svoje vrlo opširno izlaganje, vezano za razne bolesti i probleme u životu branitelja i njihovih obitelji su nazočnima prezentirali doktori g. Tonči  Soža i g. Beata Kovacs, iz odjela zdravstva Ministarstva hrvatskih branitelja.

Na kraju je za sve prisutne priređen skromni domjenak.

tajnik Dražen Marčić

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here