Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi Sisačko-moslavačke županije višednevnim aktivnostima obilježila je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja i 27. obljetnicu VRO “OLUJA-95”

0
600

Višednevnim aktivnostima obilježila je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja i 27. obljetnicu VRO “OLUJA-95”

  1. kolovoza 2022. godine

Obilježavanje je počelo u ranojutarnjim satima u Sisku kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac i kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana.

U organizaciji UDRUGA RATNIH VETERANA “57. SAMOSTALNOG BATALJUNA MARIJAN CELJAK”obilježili smo godišnjicu pogibije brigadira Stjepana Grgca i suboraca u Kotar šumi u Petrinji među kojima su i pripadnici 2.gbr Gromova.

U večernjim satima u Jukincu  odali smo počast Darku Liscu – Foksiju i civilnim žrtvama u Domovinskom ratu te poginulim i nestalim mještanima u II. svjetskom ratu i poraću.

Sudjelovali smo na Svetoj misi zadušnici za Pukovnika Predraga Matanovića u Crkvi Svetog Lovre u Petrinji.

U suradnji sa KND BBB Sisačko-moslavačke županije organizirali smo i proveli EDUKATIVNU RADIONICU u vojarni”Pukovnik Predrag Matanović” u Petrinji predavanjima na teme o tijeku i uzrocima rata na Banovini, koje je predavao profesor Tomislav Šulj, “Predratna i ratna događanja u Petrinji 1990. i 1991. godine”  koje je prezentirao profesor Luka Šajnović i tijek priprema i provedbe VRO “OLUJA-95” na pravcu djelovanja 2. gbr Gromova koje je prezentirao brigadir Stjepan Domjanić. Sve su pozdravili predsjednik KND BBB Sisačko-moslavačke županije Leo Pavičić, predsjednik UDRUGA RATNIH VETERANA 2. GARDIJSKE BRIGADE GROMOVI SISAČKO-MOSLAVAČKE ŽUPANIJE Nenad Bužanić, te domaćini zapovjednik 1.mb Tigrovi bojnik Marko Krpan i zapovjednik 2.mb Gromovi Vlatko Klarić.

  1. kolovoza 2022. godine

Obilježavanje je počelo Svetom Misom za Domovinu u Crkvi Svetog Lovre u Petrinji, nastavilo se Mimohod hrvatskih branitelja i građana Grada Petrinje do SPOMENIKA “Pukovniku Predragu Matanoviću i suborcima” na Senjaku u Petrinji gdje se odala počast svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima u VRO “OLUJA-95” i Domovinskom ratu.

Obilježavanje se nastavilo druženjem učesnika obilježavanja na Gradskom kupalištu na Kupi u Petrinji uz Lovački gulaš koji se pripremljen u suradnji sa LOVAČKOM UDRUGOM “FAZAN” PETRINJA

Odavanjem počasti kod spomenika  i grobnog mjesto Stjepana Hrvojića-Pepe otpočeo je MEMORIJALNI NOGOMETNI TURNIR “STJEPAN HRVOIĆ PEPO u organizaciji nogometnog kluba Hajduk Sela.

  1. kolovoza 2022. godine

Obilježavanje je počelo “BUDNICOM PONOSA I SLAVE” u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Ogranak grada Petrinje i Kluba policije 91 – Ratne policije Petrinja, održana je tradicionalna motorizirana, sudionici BUDNICE obišli su ratnu crtu bojišnice koja se protezala tijekom VRO Oluja na petrinjskom području.

Mimohodom KND BBB Sisačko-moslavačke županije od crkve Svetog Lovre do SPOMENIKA “Pukovniku Predragu Matanoviću i suborcima” na Senjaku u Petrinji stotinjak mladih navijača BBB odalo je počast svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima u VRO “OLUJA-95” i Domovinskom ratu.

Obilježavanje se nastavilo druženjem učesnika obilježavanja na Gradskom kupalištu na Kupi u Petrinji uz Lovački gulaš koji se pripremljen u suradnji sa LOVAČKOM UDRUGOM “VETERAN-HRVATSKA BANOVINA”

Izvori: RADIO-BANOVINA, PORTAL-53

  1. kolovoza 2022. Godine

https://portal53.hr/dan-pobjede-i-domovinske-zahvalnosti-i-dan-hrvatskih-branitelja-proslavljen-u-sisku-2/

https://www.radio-banovina.hr/foto-polaganje-vijenaca-povodom-dana-pobjede-i-domovinske-zahvalnosti-i-dana-hrvatskih-branitelja/

https://www.radio-banovina.hr/petrinja-obiljezena-godisnjica-pogibije-brigadira-stjepana-grgca/

https://www.radio-banovina.hr/mjestani-jukinca-odali-pocast-svom-heroju-i-civilnim-zrtvama-domovinskog-i-drugog-svjetskog-rata/

  1. kolovoza 2022. godine

https://www.radio-banovina.hr/i-petrinja-obiljezila-dana-pobjed-i-domovinske-zahvalnosti-i-dan-hrvatskih-branitelja/

https://www.udruga2gbr-gromovi.hr/memorijalni-nogometni-turnir-stjepan-hrvojic-pepo/

  1. kolovoza 2022. godine

https://www.radio-banovina.hr/petrinja-budnica-ponosa-i-slave-odrzana-po-19-puta/

https://portal53.hr/tradicionalna-budnica-ponosa-i-slave-povodom-dana-oslobodenja-petrinje/

http://www.badblueboys.hr/slike/27-obljetnica-vro-oluja-u-petrinji

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here