Učenici iz OŠ Ivan Benković posjetili izložbu ratnih fotografija „Gromova“

0
429

Veterani 2. gardijske brigade Gromovi imali su čast, u četvrtak 18. svibnja 2023. godine ugostiti učenike 8.b razreda OŠ Ivan Benković, koji su predvođeni svojim profesorom povijesti, Lukom Podunajcem posjetili izložbu ratnih fotografija u novootvorenom prostoru Kulturnog centra za posjetitelje Dugo Selo.

Profesor i učenici s pozornošću su razgledali izložene eksponate, a veterani su se potrudili pojasniti im neke od fotografija i odgovoriti na postavljene upite. Nakon toga, prešlo se na pripremljenu multimedijalnu prezentaciju u kojoj je umirovljeni brigadir i ratni načelnik operative 2. gbr, Stjepan Domjanić kratko podsjetio na ustrojavanje “Gromova”, njihov ratni put i najvažnije bitke u kojima su sudjelovali tijekom Domovinskog rata.

Na kraju 15-minutnog izlaganja, prikazan je i spot s ratnom himnom “Gromova”. Djeca nisu krila svoje oduševljenje, utoliko prije što su tijekom dosadašnjeg školovanja rijetko imali prigodu sresti se sa sudionicima ovih važnih događaja i u izravnom razgovoru s njima upotpuniti svoje spoznaje o tom za našu noviju povijest presudnom razdoblju. Ono što posebno raduje, njihovo je zanimanje za sve što je vezano za Domovinski rat i događaje iz sad već davnih 90-ih godina prošlog stoljeća.

Veterani Gromova su uz toplu i iskrenu zahvalu učenicima i njihovom profesoru Luki Podunajcu, izrazili nadu kako će takvih susreta biti i ubuduće – na obostrano zadovoljstvo.

Zlatko Pinter

Izvor: https://www.dugoselska-kronika.hr/dugo-selo/ucenici-iz-dugog-sela-posjetili-izlozbu-ratnih-fotografija-gromova

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here