U SPOMEN NA HRVATSKOG VITEZA, PRIPADNIKA „GROMOVA“, TENKISTA DAMIRA POKIĆA

0
1242

 

Na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu, u nazočnosti ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda i i njegovog pomoćnika nadležnog za Upravu za zatočene i nestale Stjepana Sučića, danas, 23. srpnja 2018. godine, identificirani su posmrtni ostaci hrvatskoga viteza, branitelja, dragovoljca, časničkog namjesnika, tenkista 2. gardijske brigade (Gromovi), Damira Pokića.

Damir je rođen 13. listopada 1962. godine u Zagrebu, a  početkom Domovinskog rata uključio se dragovoljno u obranu Hrvatske. U vojnoj operaciji „Vihor“ koja se prosinca 1991. godine odvijala na Banovini, nestao je na području Gračanice Šišinečke skupa s preostala 3 člana posade (Siniša Janjić, Damir Sajko i Pave Žgela), dana 12 prosinca 1991. godine.

Posmrtno mu je dodijeljen čin časničkog namjesnika.

Njegovi posmrtni ostaci ekshumirani su na području Gračanice Šišinečke iz prikrivene grobnice, nakon terenskog istraživanja mogućih lokacija masovnih grobnica što ga je provela Uprava za zatočene i nestale u lipnju ove godine.

Po završenom postupku identifikacije, ministar hrvatskih branitelja i njegovi suradnici izrazili su sućut obitelji koja je dugih 27 godina tragala za posmrtnim ostacima svoga sina, supruga i oca i konačno našla mir.

Mi, Damirovi suborci i prijatelji, čuvat ćemo uspomenu na našeg viteza i njegovu žrtvu.

Obitelji iskrena sućut, a Damiru laka hrvatska zemlja za koju je dao svoj život.

SLAVA MU!

Zlatko Pinter

(Izvor za fotografiju: http://www.udruga2gbr-gromovi.hr/ratno-znakovlje-korisni-linkovi-partneri/795/)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here