U sklopu projekta “Budimo zajedno” započeo je rad u Sisačko-moslavačkoj županiji

0
732

U sklopu projekta Budimo zajedno (UP.02.2.2.10.0034), sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, započet je rad u Sisačko-moslavačkoj županiji. Sam projekt obuhvaća tridesetak korisnika pretežito s ruralnih područja Zagrebačke, Karlovačke, Krapinsko-zagorske i Sisačko-moslavačke županije.

U projektnom elementu Pružanje usluga u kući u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti pokrenuta je stavka pod imenom Gerontodomaćica 4 i stavka pod imenom Osobni pomoćnik 4 koje se tiču pružanje usluga za korisnike (hrvatske branitelje) s područja Sisačko-moslavačke županije. Na mjestu gerontodomaćice zaposlena je Vesna Mrkonja (mjesto Struga Banska), dok je na mjestu osobnog pomoćnika zaposlena Ružica Begić (mjesto Zamlača). Svaka od zaposlenica ima po pet korisnika, što je ukupno deset u Sisačko-moslavačkoj županiji. Obje zaposlenice su započele s radom sredinom svibnja 2020. Trajanje njihovog posla bit će do završetka projekta, to jest do veljače 2022.

Prema opisu stavke u projektu gerontodomaćica pruža usluge u vidu sljedećih djelatnosti: pomoć u obavljanju kućanskih poslova, čišćenje stambenog prostora, održavanje higijene, odlazak u trgovinu ili ljekarnu, pripomoć medicinskoj sestri/medicinskom tehničaru u vidu medicinske skrbi. Osobni pomoćnik pruža pomoć pri administrativnim poslovima u kućanstvu, pratnja pri odlasku liječniku i ostali poslovi vezani uz osnovne ljudske potrebe.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here