U sklopu projekta “Budimo zajedno” započeo je rad u Karlovačkoj županiji

U sklopu projekta Budimo zajedno (UP.02.2.2.10.0034), sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, započet je rad u Karlovačkoj županiji. Sam projekt obuhvaća tridesetak korisnika pretežito s ruralnih područja Zagrebačke, Karlovačke, Krapinsko-zagorske i Sisačko-moslavačke županije.

U projektnom elementu Pružanje usluga u kući u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti pokrenuta je stavka pod imenom Gerontodomaćica 2 i stavka pod imenom Osobni pomoćnik 2 koje se tiču pružanje usluga za korisnike (hrvatske branitelje) s područja Karlovačke županije. Sredinom svibnja zaposlena je Željka Vori kao gerontodomaćica, dok je na mjestu osobnog pomoćnika zaposlena Barica Conjar koja je započela s radom krajem svibnja (mjesto Saborsko). Svaka od zaposlenica ima po pet korisnika, što je ukupno deset u Karlovačkoj županiji. Trajanje njihovog posla bit će do završetka projekta, to jest do veljače 2022.

Prema opisu stavke u projektu gerontodomaćica pruža usluge u vidu sljedećih djelatnosti: pomoć u obavljanju kućanskih poslova, čišćenje stambenog prostora, održavanje higijene, odlazak u trgovinu ili ljekarnu, pripomoć medicinskoj sestri/medicinskom tehničaru u vidu medicinske skrbi. Osobni pomoćnik pruža pomoć pri administrativnim poslovima u kućanstvu, pratnja pri odlasku liječniku i ostali poslovi vezani uz osnovne ljudske potrebe.