U Sisku predstavljanje romana Antuna Jozinga „Mrtvi se ne vraćaju“

0
902

Nakon Zagreba, Tomislavgrada, Petrinje, Gline i Dugog Sela,  roman dragovoljca i ratnog veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ Antuna Jozinga „Mrtvi se ne vraćaju“ bit će predstavljen i u Sisku. Predstavljanje romana u organizaciji Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ i  Narodne knjižnice i čitaonice „Vlado Gotovac“ održat će se u četvrtak, 14. ožujka 2013. godine u prostorima Narodne knjižnice i čitaonice „Vlado Gotovac“ u Sisku, Rimska ulica bb, s početkom u 18,00 sati.

Volio bih da s ovom knjigom bar djelomično uspijem dočarati atmosferu koja je vladala na ratištu Banovine 1991.godine. Pišem samo o jednom dijelu bojišnice, o postrojbi kojoj sam bio dodijeljen, bojišnice koju sam osobno upoznaoŽelim upoznati čitatelje s anonimnim junacima Domovinskog rata, a koje na ulici ne prepoznajemo i ne vidimo. Veliki dio tih izuzetnih ljudi ostao je samozatajan i gotovo neprimjetan, a tamo na ratištu, bili su veliki, veliki do neba. Prva bojna, 2. gardijske brigade Gromovi, nazvana “Crne mambe”, s našim zapovjednikom, sa svim dečkima koje sam upoznao , bila je moj dosanjani san… „Događaji u to doba su bili tako intenzivni, tako pretrpani. Tako je to bilo. Veliki događaji su se nizali jedan za drugim. Tu je bila garda, Druga gardijska brigada Gromovi…“ Antun Jozing

Pozivamo veterane i dragovoljce Domovinskog rata i sve zainteresirane, posebno ratne veterane 2. gardijske brigade „Gromovi“ i članove URV 2. gbr „Gromovi“ Podružnice Sisačko-moslavačke županije da svojim dolaskom dadnu potporu Antunu Jozingu, branitelju i članu URV 2. gbr „Gromovi“.

Roman će uz autora predstaviti voditeljica Narodne knjižnice i čitaonice Snježana Pokorny i predsjednik URV 2. gbr „Gromovi“ um. brigadir Mile Krišto. O značaju vjere i duhovnosti hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu govorit će petrinjski vojni kapelan don Milenko Majić

Antun Jozing rođen je 1939. u Voćinu. Dragovoljac je Domovinskoga rata i ratni veteran 2. gardijske brigade „Gromovi“. Piše pripovijetke i prozne zapise. Roman „Mrtvi se ne vraćaju“ objavio je 2012. godine u nakladi Hrvatskog slova.

Nakon predstavljanja knjiga će se moći kupiti po promotivnoj cijeni.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here