U Rakovici održan redovni izvještajno-izborni zbor Podružnice Gromova Karlovačke županije

0
1126

U lovačkom domu Klanac pokraj Rakovice održan je u subotu 19. prosinca 2015. godine redovni izvještajno – izborni zbor Podružnice Karlovačke županije Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“.

Podružnica je u prošloj godini financijski pozitivno poslovala. Uz članarine, podnesene projekte te dotacije Karlovačke županije, Gradova Karlovca, Duge Rese i Slunja podružnica Udruge podmirila je sve financijske obveze sukladno planu rada za 2015. godinu. Financijsko izvješće podnio je rizničar Janko Žgela. Izvješće o radu u 2015. godini iznio je predsjednik podružnice Milan Valentić. Podružnica je sudjelovala u svim programima i aktivnostima udruge, a ove godine bila je i nositelj provedbe obilježavanja Dana Brigade i Dana Udruge. Tijekom godine sudjelovali su i u obilježavanju svih planiranih obljetnica postrojbi Brigade te akcija i bitaka, na više športskih memorijalnih turnira, susreta branitelja, kulturnim događanjima, promocijama knjiga, obilascima grobova poginulih Gromova i posjeta članovima njihovih obitelji, na vjerskim događajima i mnogim drugim aktivnostima. Ove godine na prijedlog Podružnice Grad Duga Resa je imenovala most na Mrežnici u Dugoj Resi imenom 3. bojne 2. gardijske brigade Gromovi.

Tajnik podružnice Dražen Marčić predstavio je plan rada za 2016. godinu. Uz redovite aktivnosti i projekte, Podružnica će i slijedeće godine sudjelovati u svim planiranim aktivnostima Udruge  kao i u zajedničkim aktivnostima Zbora udruga ratnih postrojba DR Karlovačke županije, u radu ostalih braniteljskih udruga, surađivat će s lokalnom i širom zajednicom, provoditi aktivnosti s gradovima i Karlovačkom županijom. Sva podnesena izvješća i planovi jednoglasno su prihvaćeni od članova Zbora podružnice. Zbor je odredio i 11 delegata koji će sudjelovati na redovnom izvještajnom Zboru URV 2. gbr Gromovi u Zagrebu 2016. godine.

Jednoglasno je za predsjednika Podružnice Karlovačke županije u mandatnom razdoblju od 2015 do 2019. ponovno izabran Milan Valentić, a za članove Upravnog odbora izabrani su: Ivica Batarilović (dopredsjednik PKŽ), Dražen Marčić (tajnik), Danijel Mataija (rizničar), Marijan Gatarić, Ivica Mejaški, Stanko Turković, Zlatko Dujmić, Ante Hodak, Ivica Muić, i Frank Salaković.

Zbor podružnice Gromova pozdravili su gosti Milan Hodak, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja DR-a Rakovica i gradonačelnik Slunja Jure Katić koji su istaknuli odličnu suradnju s Gromovima i zaželjeli im uspjeh u radu. Zbor je blagoslovio i predvodio zajedničku molitvu don Milenko Majić, član Udruge i vojni kapelan Središta za borbenu obuku na slunjskom poligonu OS RH.

Ispred Upravnog odbora Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ pozdravnim govorom obratio se predsjednik Udruge Ivan Krupec koji je istaknuo veliki doprinos ove Podružnice u cjelokupnom radu Udruge.

Predsjednik PKŽ Milan Valentić i predsjednik Udruge Ivan Krupec uručili su zahvalnice URV 2. gbr Gromovi Udruzi branitelja DR-a Rakovica i Lovačkom društvu „Medvjed“ iz Rakovice, te Monografiju 2. gbr Gromovi slunjskom gradonačelniku Juri Katiću i Općini Rakovica.

Predsjednik Podružnice URV 2. gbr Gromovi Karlovačke županije Milan Valentić posebno je pohvalio članove Udruge za nesebičnu pomoć i zalaganje u radu Podružnice u protekloj godini: članove upravnog odbora; Dražena Marčića, Janka Žgelu, Zlatka Tomca i Antu Hodaka, temeljne članove; Darka Halovanića, Ivicu Mejaškog, Ivana Obrovca, Ivana Martiškovića, Zdenka Filipčića, Stanka Turkovića, Zlatka Dujmića i Alberta Sabljaka, te počasne i podupiruće članice; Rasemu Dörma, Milanu Dörma, Nikolinu Halarović, Katicu Brletić, Ljiljanu Čunović, Anu Tomac i Anitu Holjevac.

R. Ć.

foto: F. Mlinarić

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here