U Petrinji održan redovni izvještajni Zbor Podružnice Sisačko-moslavačke županije

0
1266

U petak 20. siječnja 2017.godine u POU „Hrvatski Dom“  u Petrinji, podružnica Sisačko-moslavačke županije, Udruge ratnih veterana  2. gardijske brigade  Gromovi održala je redovni izvještajni Zbor  podružnice za rad u 2016.godini.

Zbor je otpočeo intoniranjem himne Republike Hrvatske  i odavanjem počasti poginulim Gromovima, hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku RH dr. Franji Tuđmanu.

Uz temeljne  članove podružnice na Zboru su bili nazočni predstavnici USJP „Osa“ Sisak, UHVDR MartinskaVes, HVIDR-a Petrinja, izaslanik predsjednika URV 2. gbr Gromovi druge IvanaKrupeca umirovljeni brigadir Mile Krišto, dragi prijatelji Gromovi iz Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko zagorske podružnice kao i vojni kapelan kapelanije Sv. Ilije Proroka iz Petrinje  don Antonio Mikulić.

Za radno predsjedništvo Zbora izabrani su Branko Kolarić predsjednik, Krunoslav Došen i Ivica Petrović za članove radnog predsjedništva.

Izvješće o radu podružnice Smž-e u 2016. godini podnio je predsjednik podružnice Nenad Bužanić. Predsjednik je naglasio da je podružnica uz ograničenja financijska sredstva uspjela uspješno sprovesti temeljne programe i zacrtane planove sukladno odredbama Statuta udruge. Zahvalio se svima koji su svojim radom i financijskom potporom u protekloj 2016. godini doprinijeli radu podružnice.

Rizničar Ivica Jezdec podnio je izvješće o financijskom poslovanju podružnice u 2016.godini. U izvješću su  precizno izneseni podaci o prihodima, rashodima i stanjem na računu podružnice zaključno s 31. prosincem  2016.g. Predsjednik podružnice Nenad Bužanić Zboru je u ime Upravnog odbora podružnice predložio Plan rada i financijskog proračuna za 2017. godinu.

Zbor podružnice jednoglasno je usvojio podnijeta izvješća o radu i financijskom poslovanju u 2016.godini, te je jednoglasno usvojen prijedlog Plana rada i financijskog proračuna podružnice za 2017. godinu.

Također Zbor je donio Odluku da se dužnosti člana u Upravnom odboru razriješi Milan Kosić na osobni zahtjev zbog zdravstvenih razloga. Za novog člana Upravnog odbora podružnice izabran je Ivica Petrović. Zbor je izabrao i delegate podružnice za predstojeći Zbor Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi.

U ime nazočnih braniteljskih udruga prigodnim riječima obratio se Željko Gršić tajnik USJP „Osa“ Sisak.

Izaslanik predsjednika Urv 2. gbr Gromovi Mile Krišto u svom obraćanju istaknuo je važnost zajedništva i rada svakog pojedinca u udruzi. Zahvalio se podružnici na radu u proteklom periodu kao i cjelokupnom doprinosu podružnice u  provođenja ciljeva i programa koje Urv 2. gbr Gromovi u kontinuitetu provodi od samog njenog osnivanja.

Vojni kapelan kapelanije Sv. Ilije Proroka iz Petrinje don Antonio Mikulić ujedno i temeljni član podružnice, zbog iskazane potpore i pomoći kapelaniji u proteklom periodu podružnici je poklonio sliku Sv. Ilije Proroka  a koju je u ime podružnice primio predsjednik Nenad Bužanić.

Nakon održanog Zbora u ugodnoj atmosferi nastavljeno je druženje veterana Gromova i gostiju.

Foto: Franjo Mlinarić

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here