U Novoj Gradiški predstavljen roman Antuna Jozinga

0
1151

U srijedu 14. prosinca 2016. godine u Novoj Gradiški u organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, Udruge hrvatskih branitelja DR-a 121. brigade – pukovnija Nova Gradiška i Gradske knjižnice Nova Gradiška a pod pokroviteljstvom Grada Nove Gradiške predstavljen je roman iz Domovinskog rata „Mrtvi se ne vraćaju“ autora Antuna Jozinga.

Uz autora knjigu su predstavili ravnateljica gradske knjižnice prof. Biljana Dakić, prof. u Industrijsko-obrtničkoj školi Duška Kolinski i moderator Krešimir Baković.

Ispred Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi, Krešimir Maretić predstavio je autora, ratni put Gromova te izdavaštvo Udruge i njenih članova.

Ulomke iz knjige čitali su učenici Industrijsko obrtniče škole Nova Gradiška, a predstavljanje su pjesmom upotpunili članovi Hrvatske pjevačke skupine „Slavča“.

Predstavnici novogradiških udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Matice hrvatske i Grada Nove Gradiške uz pozdrave su iskazali zadovoljstvo i zahvalu što branitelji i perom prenose vrjednote Domovinskog rata te što imaju čast biti domaćini ovakvom događaju.

Uz članove udruga organizatora na predstavljanju su uz građane prisustvovali i predstavnici Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata BPŽ-e, Udruga SJP „Zebre“, SJP „Šap“, UHBDR policije BPŽ-e te članovi URV 2. gbr Gromovi s novogradiškog područja.

Antun Jozing rođen je 1939. u Voćinu. Dragovoljac je Domovinskoga rata i ratni veteran 2. gardijske brigade „Gromovi“. Piše pripovijetke, pjesme i prozne zapise. Roman „Mrtvi se ne vraćaju“ prvi puta objavio je 2012. godine. Autor u romanu opisuje događaje i borbe na Banovini tijekom ljeta 1991. godine. Tijekom 2012. i dijelom 2013. godine bio je u vrhu ljestvice 20 najčitanijih romana u RH. U veljači 2014. godine autor je objavio i drugo dopunjeno izdanje romana.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here