U Lepoglavi obilježena obljetnica pogibije branitelja Dragutina Naglaša

0
990

Povodom obljetnice pogibije hrvatskog branitelja iz Lepoglave, Dragutina Naglaša, na njegovom su se grobu okupili njegovi suborci, članovi obitelji, predstavnici lepoglavskih braniteljskih udruga te zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač koji je u ime Grada Lepoglave u znak zahvale na grob položio vijenac i upalio svijeću.

Dragutin Naglaš, pripadnik Crnih mambi, 1. bojne 2. gardijske brigade Gromovi, poginuo je 11. veljače 1993. godine u napadnoj akciji u borbama za obranu Novigrada, kojima je spriječeno da srpski agresor u snažnom protunapadu ponovno osvoji izgubljeni teritoriji koji je držao okupiranim do akcije Maslenica.

Suborci Dragutina Naglaša pokrenuli su inicijativu da u Lepoglavi jedna od ulica, park, trg ili neki drugi primjereni javni prostor dobije njegovo ime. S tom su inicijativom, na sastanku održanom nakon odavanja počasti na groblju u Lepoglavi, upoznali gradske vlasti koje su već ranije, u koordinaciji s braniteljskim udrugama i obiteljima poginulih branitelja, razgovarale o imenovanju ulica ili nekih drugih javnih prostora na gradskom području imenima poginulih branitelja s lepoglavskog područja.

– S područja grada Lepoglave poginulo je 11 hrvatskih branitelja i svima njima želimo odati počast i sačuvati sjećanje na njihovu žrtvu. Jedan od načina kojim to želimo ostvariti je i imenovanje ulica ili drugih javnih prostora njihovim imenima. Pri tom ne želimo da to budu neke male uličice ili neugledan javni prostor već veći i značajniji prostor na području grada – istaknuo je Kovač, složivši se s prijedlogom Dragutinovih suboraca.

http://www.evarazdin.hr/

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here