U Krapini održana tribina „Nisi sam, u ovome smo zajedno“

0
1361

U Tjednu solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u BiH, župa sv. Nikole biskupa u Krapini u četvrtak 16. ožujka  organizirala je  tribinu pod naslovom “Nisi sam, u ovome smo zajedno”.  Tribina se održala  u Pastoralnom centru župe,  uz nazočnost generala Zlatana Mije Jelića i Željka Šiljega, gradonačelnika Grada Krapine Zorana Gregurovića sa suradnicima,  te  predstavnika braniteljskih udruga s prostora Krapinsko-zagorske županije.

Tribini su nazočili i predstavnici Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi, podružnice Krapinsko-zagorske županije predvođeni predsjednikom podružnice Zvonimirom Kantolićem.

Uvaženi generali HVO-a Zlatan Mijo Jelić i Željko Šiljeg na tribini iznijeli su  tešku situaciju u kojoj se nalazi danas hrvatski narod u BiH. Iznijeli su da  su podignute mnogobrojne neosnovane optužnica prema hrvatskim braniteljima HVO-a,uz podloprešućivanje zločina koji su počinjeni prema hrvatskom narodu od strane srpskihi bošnjačkih snaga. Sustavno se  plasiraju određene  laži o zapovjednicima i vojnicima HVO-a  te se učestalo  lažno prikazuje bliža nam povijesti na ovim područjima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here