U Krapini obilježen 22. obljetnica VRO Oluja

Već tradicionalno braniteljske udruge Krapinsko zagorske županije na svečan su način 2. kolovoza u Krapini su obilježile Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 22. godišnjicu VRO „Oluja“. Nositelji organizacije proslave i ove godine bile su udruge „Tigrova“, „Puma“ i „Gromova“. Središnje obilježavanje održano je na prostoru Starog grada Krapina. Svečanost je počela odavanjem počasti na Gradskom groblju u Krapini, odavanjem počasti svim poginulim i umrlim braniteljima u Domovinskom ratu polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća predstavnika braniteljskih udruga, župana Krapinsko-zagorske županije, predsjednice županijske  skupštine gospođe Vlaste Hubicki, dogradonačelnik Grada Krapine Drago Kozina te obitelji poginulih branitelja. Nakon polaganja vijenaca uz pratnju Gradske limene glazbe u hodnoj koloni sudionici obilježavanja krenuli su prema crkvi Svetog Nikole biskupa u Krapini, gdje je služena Sveta Misa za Domovinu. Završetkom Svete Mise hodnom  kolonom  uz pratnju Gradske limene glazbe krenulo se prema prostoru Starog Grada Krapina gdje se održala središnja svečanost. Nakon izvođenja hrvatske  himne u vokalnoj izvedbi Jill Letizie Kantolić, počasti minutom šutnje, sudionicima,gostima i uzvanicima obratio predsjednik URV „Tigrovi“ KZŽ-e umirovljeni satnik Ivan Hržica pozdravnim govorom i čestitkama uz kratak osvrt na VRO „Oluja“. Gradonačelnik Grada Krapina u svom govoru pozdravio je suradnju sa URV 2. gbr Gromovi u realizaciji spomen obilježja u Krapini, i izrazio nadu da sljedeću godinu odamo počast poginulimi umrlim Zagorcima pred novoizgrađenim  spomen obilježjem.Potom su se obratili umirovljeni pukovnik Žarko Miholić, ratni zapovjednik 103. br. HV u „Oluji“,i ujedno načelnik Općina Zlatar Bistrice, župan Krapinsko zagorski  Željko Kolar, i na kraju umirovljeni stožerni general Josip Lucić. Svečanosti su nazočili  saborski zastupnik i Gradonačelnik Grada Pregrade Marko Vešligaj, državni tajnik u ministarstvu  gospodarstva rada i poduzetništva Mario Antonić, Udruga  „Crne mambe, predstavnici MUP-a , Vatrogasne zajednice kao i mnogobrojni žitelji Grada Krapine. Svečanosti  su nazočili i veterani Gromova predvođeni dopredsjednikom URV 2. gbr Gromovi Zvonimirom Kantolićem, svojom nazočnošću svečanost je uveličao i ratni zapovjednik 2. gbr Gromovi umirovljeni brigadir Vinko Ukota.

tekst: Z. Kantolić, foto veterani Gromova