U ISAF-u obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Pripadnici 21. hrvatskog kontingenta u misiji ISAF u Afganistanu, obilježili su Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja te 18. obljetnicu VRO „Oluja“ svečanim postrojavanjem svih sastavnica u kampu Marmal, Mazar-e-Sharif, na zračnoj luci KAIA u Kabulu, te svetom misom u kapeli u Marmalu koju je predvodio vojni kapelan kontingenta, fra Marko Medo. Uz zapovjednika hrvatskog kontingenta, brigadira Krešu Tuškana, na misi je sudjelovao veći broj hrvatskih vojnika. Na postrojavanju su dodijeljene i NATO medalje pripadnicima 21. HRVCON-a koji su locirani u području Regionalnog zapovjedništva „Sjever“ (RC North), Mazar-e-Sharif. Među pripadnicima kontingenta medalja je dodjeljena i vojnom kapelanu fra Marku.

Svečanosti i ceremoniji dodjele NATO medalja i certifikata uz zapovjednika 21. HRVCON-a brigadira Krešu Tuškana nazočili su i zapovjednik RC North, general bojnik Jorg Vollmer, zamjenik zapovjednika RC North, brigadni general Craig Q.Timberlake, načelnik stožera RC North, brigadni general Ferenc Korom te zapovjednik baze kampa Marmal, brigadni general Peter Klement kao i drugi nacionalni predstavnici u zapovjedništvu RC North te ostali partneri OS RH u području Mazar-e-Sharifa.

Nazočnima su se obratili zapovjednik 21. HRVCON-a i zapovjednik RC North pri čemu je posebno istaknuta burna povijest stvaranja OS RH i RH u cjelini, kao i značajan doprinos koji u današnjem vremenu daju pripadnici 21. HRVCON-a u operaciji ISAF. (morh/vo)

www.vojni-ordinarijat.hr