U GLINI ULICU DOBILA 2. GARDIJSKA BRIGADA GROMOVI

0
1388

 

NASLOVNA

Grad Glina 6. kolovoza kada je oslobođena u VRO „Oluja“slavi kao Dan grada Gline. I ove godine u višednevnom slavljeničkom ozračju grad Glina obilježio je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 21. obljetnicu VRO „Oluja“.

Središnje obilježavanje održano je 6. kolovoza 2016.g. u Glini. Obilježavanje je počelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima  u središtu Gline. Nastavljeno je svečanom sjednicom Gradskog vijeća u Hrvatskom domu. Tom prigodom gradonačelniku Gline Stjepanu Kostanjeviću u ime URV 2. gbr Gromovi dopredsjednik  Nenad Bužanić uručio  je Monografiju 2. gbr Gromovi u znak zahvale za potporu udruzi. Nakon svečane sjednice u crkvi Sv. Ivana Nepomuka služena je Sveta Misa za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje u Domovinskom ratu.

U znak zahvale postrojbama koje su sudjelovale u obrani i oslobađanju Gline, Gradsko vijeće Grada Gline i gradonačelnik  Gline donijeli su odluku da se tri ulice imenuju po tim postrojbama. Tako su ovom prigodom na svečan način otkrivene ploče s imenom ulice 2. gardijske brigade Gromovi a otkrio ju je ratni zapovjednik brigade general Drago Matanović s suborcima, ulice Specijalne jedinice policije „Osa“ otkrili su članovi poginulog specijalca  i ulice 20. domobranske pukovnije Glina koju su otkrili ratni zapovjednici postrojbe.

U Viduševcu kod spomenika  zarobljenog tenka, održana je svečana obilježba pobjede OS RH u Domovinskom ratu i obilježba predaje neprijateljskog 21. kordunskog korpusa.

Svečanosti koje su se održavale povodom Dana grada Gline uveličao je izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar- Kitarović župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, izaslanik Ministra obrane i Načelnika Glavnog stožera OS RH general pukovnik Drago Matanović, izaslanstvo Sisačko-moslavačke županije koje je predvodila zamjenca župana Anita Sinjeri-Ibrišević, izaslanstvo MUP PP Glina, te predstavnici gradova i općina Sisačko-moslavačke županije.

Na svečanosti su bila i nazočna mnogobrojna izaslanstva braniteljskih udruga i  obitelji poginulih hrvatskih branitelja, kao i mnogobrojni veterani Gromova i SJP Osa Sisak.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here