U Glini predstavljanje romana „Mrtvi se ne vraćaju“

0
896

Nakon Zagreba, Tomislavgrada i Petrinje, roman dragovoljca i ratnog veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ Antuna Jozinga „Mrtvi se ne vraćaju“ bit će predstavljen i u Glini. U organizaciji Grada Gline, UHVDR-a Gline i Udruge HVIDR-a Gline predstavljanje će se održati u utorak, 19. veljače 2013. godine u Knjižnici i čitaonici Hrvatskog doma u Glini, Stjepana i Antuna Radića 10, s početkom u 18,00 sati.

Volio bih da s ovom knjigom bar djelomično uspijem dočarati atmosferu koja je vladala na ratištu Banovine 1991.godine. Pišem samo o jednom dijelu bojišnice, o postrojbi kojoj sam bio dodijeljen, bojišnice koju sam osobno upoznao. Želim upoznati čitatelje s anonimnim junacima Domovinskog rata, a koje na ulici ne prepoznajemo i ne vidimo. Veliki dio tih izuzetnih ljudi ostao je samozatajan i gotovo neprimjetan, a tamo na ratištu, bili su veliki, veliki do neba. Prva bojna, 2. gardijske brigade Gromovi, nazvana “Crne mambe”, s našim zapovjednikom, sa svim dečkima koje sam upoznao , bila je moj dosanjani san… „Događaji u to doba su bili tako intenzivni, tako pretrpani. Tako je to bilo. Veliki događaji su se nizali jedan za drugim. Tu je bila garda, Druga gardijska brigada Gromovi…“ Antun Jozing

Pozivamo veterane i dragovoljce Domovinskog rata, posebno ratne veterane 2. gardijske brigade „Gromovi“ iz Gline, i članove URV 2. gbr „Gromovi“ Podružnice Sisačko-moslavačke županije da svojim dolaskom dadnu potporu dragovoljcu i branitelju Antunu Jozingu.

Roman “Mrtvi se ne vraćaju” (446 str.) podijeljen je u dva dijela, a kronološki prati ratne događaje 1991. na jednom dijelu Banovinske bojišnice.

Antun Jozing rođen je 1939. u Voćinu. Dragovoljac je Domovinskoga rata. Piše pripovijetke i prozne zapise. Roman „Mrtvi se ne vraćaju“ objavio je 2012. godine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here