U Dugom Selu predstavljen ratni roman „Mrtvi se ne vraćaju“ (Foto)

0
2369

U organizaciji Gradske knjižnice Dugo Selo i Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“, 11. ožujka 2013. godine u dvorani Gradske knjižnice Dugo Selo predstavljen je ratni roman dragovoljca i ratnog veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ Antuna Jozinga „Mrtvi se ne vraćaju“.

Roman u kojemu je autor opisao ratne događaje i atmosferu koja je vladala na Banovinskom bojištu 1991. godine, ratna zbivanja u kojima su sudionici anonimni junaci Domovinskog rata, pripadnici 2. gardijske brigade Gromova, Crne mambe, predstavili su knjižničar, profesor Predrag Topić,  književni kritičar, publicist i priređivač knjige Mate Kovačević, predsjednik URV 2. gbr „Gromovi“ um. brigadir Mile Krišto i pisac romana Antun Jozing.

Uz pozitivne opće i književne kritike i recenzije predstavljača knjige, izdvojit ćemo poziv književnog kritičara i publicista Mate Kovačevića upućen svima onima koji su bili izravno na bojištu, ne opterećujući se kako će to izgledati, stave na papir ono što su vidjeli, proživjeli, doživjeli i ono što su zapamtili.  Jer tako ćemo ostaviti budućim naraštajima ono što je u ovih trinaest stoljeća bilo najveličanstvenije u hrvatskoj povijesti. Na nama je i onima koji to još mogu, a bilo bi najbolje kad bi taj poticaj stigao iz vlasti, jer oni imaju financijska i znanstvena sredstva te da se za to iskoriste svi oni koji su bili u ratu, poglavito koji su vodili i zapovijedali postrojbama, tako da se taj dio stvarno i teoretski obradi, jer on nije samo stvorio, nego je on podloga i opstanka hrvatske države, naglasio je Mate Kovačević.

Uz ratne veterane Gromove, građane i branitelje, na predstavljanju su nazočili predsjednik Udruge HVIDR-a Dugo Selo  Damir Mesić, ratni zapovjednik 53. samostalne bojne Dugo Selo um. pukovnik Nikola Tominac i domaćin, ravnatelj Gradske knjižnice Aleksandar Antolović.

U ime Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ zahvaljujemo se domaćinima Gradskoj knjižnici Dugo Selo na organizaciji te  Radio Martinu – Zabavnom radiju i Dugoselskoj kronici na medijskom praćenju ovog događaja.

Fotogalerija :

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here