U Dubrovniku predstavljena monografija 2. gardijske brigade Gromovi

U sklopu obilježavanja blagdana sv. Nikole, Dana dubrovačkih branitelja i 25. obljetnice uspješne obrane Grada Dubrovnika u Domovinskom ratu 5. prosinca 2016.g. u Dubrovniku je predstavljena je monografija 2. gardijske brigade Gromovi.

Župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić pozdravio je sve prisutne na predstavljanju monografije 2. gardijske brigade Gromovi koja je upriličena u dvorani Ivana Pavla II.

Dubrovačko-neretvanska županija je u suradnji s Udrugom ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi organizirala predstavljanje navedene monografije. U ime Udruge nazočne je pozdravio predsjednik Ivan Krupec iznoseći svoja sjećanja na ratno djelovanje na dubrovačkom bojištu.

Voditelj projekta Krešimir Maretić predstavio je nazočnima ratni put legendarnih Gromova. Također, objasnio je projekt monografije istaknuvši da je njihova ideja darovati svakoj osnovnoškolskoj knjižnici u sedam županija, na čijem području su Gromovi ratovali, po jedan primjerak (Grad Zagreb, Zagrebačka, Sisačko-moslavačka, Karlovačka, Dubrovačko-neretvanska, Krapinsko-zagorska i Zadarska županija).

Projekt izdavanja monografije realizirala je Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade s ciljem očuvanja vrijednosti Domovinskog obrambenog rata te vrednovanja doprinosa hrvatskih branitelja. Na ovaj način Udruga ratnih veterana 2.gardijske brigade želi uveličati značaj Dana  dubrovačkih branitelja i doprinos svih hrvatskih branitelja obrani Grada. Ovom prigodom uručeni su primjerci monografije ravnateljima svih županijskih i gradskih osnovnih  škola.