U Petrinji održan TT zbor „GROMOVA“

0
1594

PETRINJA – Povodom svečanosti obilježavanja 27. obljetnice ustrojavanja 2. gardijske brigade „GROM“ i 11. obljetnice ustrojavanja i Dana 2. mehanizirane bojne „GROMOVI“ – Gardijske mehanizirane brigade, na Trgu hrvatskih branitelja u Petrinji upriličen je Taktičko-tehnički zbor naoružanja, borbene i neborbene tehnike, te opreme Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Što je bilo izloženo pojasnio je satnik Vlatko Klarić, zamjenik zapovjednika 2. mehanizirane bojne „GROMOVI“: „Od vojne opreme što smo iznijeli, od manjeg prema većem, to je osobno naoružanje koje koriste naši pripadnici, pištolji hrvatske proizvodnje HS 2000 i jurišna puška VHS-2 proizvođača HS Produkt iz Karlovca, zatim puškostrojnica G-21, a od ostalog naoružanja imamo protuoklopne sustave METIS i FAGOT i minobacače 82 mm i 120 mm koji se koriste u našoj postrojbi.“

Naravno, tu je još i ono, kako je kazao, atraktivnije, a to su terensko borbeno vozilo M-ATV, američke proizvodnje koje se koristi u našim oružanim snagama, te ponos njihove postrojbe četiri borbena oklopna vozila „Patria“, odnosno njihova tri različita modela: zapovjedno vozilo zapovjednika bojne, „Patria“ 12,7 koja je temeljni sustav koji koriste i amfibijska „Patria“ koja osim mogućnosti na tlu ima mogućnost plovidbe i na vodenim površinama.

TT zbor posjetili su brojni učenici petrinjskih škola, djeca Dječjeg vrtića „Petrinjčica“ i građani, a u ime Grada Petrinje i zamjenica gradonačelnika Viktorija Kaleb, koja je o ovakvom načinu prezentacije kazala: „Trg hrvatskih branitelja je pravo mjesto za pravu izložbu i građanima Petrinje ponuđeno je vidjeti, vojnu opremu i vojna vozila. Znam da je većina toga, hvala Bogu, urađenog u Hrvatskoj i da se sve servisira u Hrvatskoj, što je isto važan čimbenik, a drugo što bih rekla, drago mi je vidjeti hrvatsku vojsku i to je nešto što smo sanjali stoljećima. Kada god vidim hrvatskog vojnika nekako lakše se diše, ipak ugroze postoje svaki dan sa svih strana i daj Bože da nam nikada ne zatrebaju.”

Također, u sklopu proslave ovih obljetnica u petrinjskom Hrvatskom domu, od 19 sati, bit će održan koncert Jazz orkestra Oružanih snaga Republike Hrvatske.

 

izvor tekst/foto: http://portal53.hr/u-petrinji-odrzan-tt-zbor-gromova/

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here