TRIBINA HRVATSKO SLOVO- PROJEKCIJA DOKUMENTARNOG FILMA HTV-a MASLENICA

0
1223

U četvrtak 28. veljače 2013. godine u 19 sati, u dvorani Hrvatske kulturne zaklade i Hrvatskoga slova, Hrvatske bratske zajednice 4 u Zagrebu bit će održana projekcija dokumentarnog filma „Maslenica“, Hrvatske televizije – Dokumentarnog programa.

U povodu 20. obljetnice  značajne vojne operacije  “Maslenica” Hrvatska televizija snimila je dokumentarni film, koji donosi mnoge nepoznate priče hrvatskih branitelja, specijalnih policajaca i gardista 1., 2., 3., 4., 5.,7. i 9. gardijske brigade, ali po prvi puta i pripadnika HOS-a te protivničke strane – Vukova s Vučjaka.
Redatelj: Danko Volarić, urednik:  Vladimir Brnardić, scenarist: Tomislav Šulj, snimatelj: Ivan Kovač, montažer: Mladen Radaković, v.d. urednika Dokumentarnog programa: Tomislav Mršić.

Iako je film premijerno prikazan na HTV-u, zbog velikog odjeka autorski dvojac Vladimir Brnardić i Tomislav Šulj žele pojasniti okolnosti nastanka filma, zašto smatraju da je film tek djelomično dočarao atmosferu velikog boja iz 1993. godine te koji su njihovi planovi vezani uz projekt eventualnog serijala o Operaciji Maslenica. Promociji filma prisustvovati će istaknuti pripadnici gardijskih postrojbi, specijalnih postrojbi GSHV i specijalne policije, te ostali sudionici Operacije Maslenica. Poslije prikazivanja filma ostavljena je mogućnost za konstruktivnu kritiku i raspravu o planovima za snimanje uspješnog serijala.

U ime autora Vladimira Brnardića i Tomislava Šulja pozivamo ratne veterane 2. gardijske brigade „Gromovi“ na ovaj iznimno zanimljiv kulturni događaj. Autori će zahvaliti svima na pomoći i objasniti način nastanka filma, nedostatke i izostavljene osobe ili postrojbe.  Želja autora je pokrenuti diskusiju i usmjeriti ju ka realizaciji serijala koji će biti još bolji i sveobuhvatniji. Nakon odličnih i pozitivnih kritika filma namjera je upregnuti snage s braniteljima, s Gromovima te nastojati napraviti  dobar serijal.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here