Treća godišnjica rada mrežne stranice Gromova

0
861

Na današnji dan 10 srpnja, točno prije tri godine, započela je s radom mrežna stranica Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“. U ove tri godine objavljeno je 611 vijesti, svake godine nešto više od 200, ili u prosjeku nešto češće od svakog drugog dana objavljena je po jedna vijest.  Vijesti i članci su u 80-postotnom broju naše vlastite, a prosječna dnevna posjećenost stranice je bila 650 čitatelja, s povremenim dosegom i do 3700 posjeta. Ove činjenice svrstavaju stranicu u sam vrh uspješnosti sa sličnim internetskim stranicama braniteljskih udruga.

Osnovna svrha mrežne stranice URV 2. gbr Gromovi je prvenstveno informirati članstvo Udruge i općenito ratne veterane 2. gardijske brigade Gromovi o aktivnostima Udruge, ali i o većini informacijama vezanih za Gromove, o bivšoj ili sadašnjom postrojbi Gromova. Također stranica je i u svrsi promoviranja 2. gardijske brigade „Gromovi“, njenog značaja, doprinosa i uloge u Domovinskom ratu. Svakako na stranici ste mogli povremeno pročitati i o drugim zbivanjima vezanim za braniteljska i vojna pitanja, Domovinski rat, Oružane snage RH ili Zbor udruga veterana gardijskih postrojbi. Na stranici se povremeno našlo mjesta i za domoljubnu pjesmu ili priču.

Naravno, unatoč trudu i želji bilo je nemoguće pokriti sve događaje, imati sva saznanja o zbivanjima vezanim za veterane Gromova, ili biti uvijek apsolutno točan i objektivan, no ipak većina je događaja po Vašim kritikama uspješno predstavljena.

Kao onaj koji je ove tri godine uređivao sadržaje i pisao vijesti, a to znači gotovo svakodnevni trogodišnji angažman kako u uređivanju, u sudjelovanju planiranja događaja, prisutnosti na događaju, reporterskom fotografiranju, selekciji i obradi fotografija i konačnom pisanju same vijesti, a djelujući  isključivo na volonterskoj osnovi, svjedočim o velikom naporu i odricanjima. No to je cijena nastojanja pravovremenog informiranja članova Udruge, općenito Gromova, i svih drugih čitatelja i posjetitelja stranice. Kako zbog zdravstvenih i obiteljskih ograničenja nisam više u mogućnosti uređivati i pisati na našoj mrežnoj stranici, zahvaljujem se Branku Kolariću, Danijelu Mataiji, Željku Makeku, Ivanu Krupecu, Stjepanu Domjaniću i Franji Mlinariću koji su ponekad „uskočili“ poslikali i dali najvažnije informacije kako bi se mogla složiti vijest. Hvala na suradnji bivšim i sadašnjim predsjednicima i tajnicima Udruge i Podružnica, kao i našem Hrvoju Horvatu na prekrasnim pjesmama. I svakako, hvala svim čitateljima i posjetiteljima naše stranice.

Mrežna stranica URV 2. gbr Gromovi će i dalje izvršavati svoju osnovnu funkciju informiranja članova Udruge, predstavljanja projekata i rada Udruge, njegovanja i čuvanja stečevina i tradicije 2. gardijske brigade „Gromovi“ i Domovinskog rata. Informacije će pristizati od naših vodećih predstavnika Udruge i njenih Podružnica, a Željko Makek će kao i do sada biti raspoloživ za njihovu postavu. A sukladno mogućnostima nastojat ću se ponekad javiti s nekim člankom. Naravno, i Facebook grupa Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ je na raspolaganju za sve važnije informacije o aktivnostima Gromova.

Robert Ćaran

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here