Svečano otvorenje Spomen obilježja smrtno stradalim i umrlim braniteljima Krapinsko-zagorske županije u Domovinskom ratu, Perivoj Janka Draškovića u Krapini, 25. lipnja 2022.g. u 19,30 h

Krapina, stoljetni grad, grad bogate i kulturne povijest, grad legendi Čeha, Leha i Meha, centar kajkavske kulture, glavno središte i centar Krapinsko zagorske županije, na čast i slavu naših poginulih suboraca i prijatelja u Domovinskom ratu, u Županiji koja je dala istinske heroje, a među njima i našu braću “Gromove” dobiva Spomen obilježje, mjesto istinskog pijeteta, kako i zaslužuju.

“Gromovi” Krapinsko zagorske županije, imali su  čast i priliku, uz sve ostale zadaće, da pokrenu inicijativu za izgradnju, da uspješno provedu Natječaj za idejno rješenje kao nositelji, i kao partner Gradu Krapini u projektu izgradnje Spomen obilježja. Svojim osnivanjem Podružnice 2015.g. pokrenuli smo mnogo aktivnosti za očuvanje digniteta Domovinskog rata, podigli smo u Gradu Krapini svečanosti na najvišu moguću razinu kako i priliči našim veteranima pobjedničke Hrvatske vojske i našim “Gromovima”, a jedan od ciljeva bilo je i otvorenje Spomen obilježja, kao centralno i glavno za Krapinsko zagorsku županiju. Temeljna nam je zadaća skrb i briga za naše branitelje, a nikad ne zaboravljamo naše poginule suborce.

Sa područja Krapinsko zagorske županije smrtno je stradalo 69 branitelja u Domovinskom ratu, od koji su četvorica naših “Gromova”

Iskrena zahvala na suradnji i potpori svim Podružnicama, kao i cjelokupnom Upravnom odboru središnjice, a posebno hvala vrijednim članovima zagorske podružnice!

” Jednom Grom, zauvjek Grom”

” Navek živi ki zgine pošteno”