Svečano obilježavanje 32. godišnjice ustrojavanja 2. gardijske brigade Gromovi i 2. mehanizirane bojne Gromovi

0
470

U Petrinji je u tijeku svečano obilježavanje 32. godišnjice ustrojavanja 2. gardijske brigade Gromovi i 2. mehanizirane bojne Gromovi. Obilježavanje je započelo svetom misom u Kapelici sv. Ilije Proroka, nakon čega je uslijedilo polaganje vijenaca, paljenje svijeća i molitva kod Spomen obilježja “Pukovniku Predragu Matanoviću i suborcima”.

“ Pripadnice i pripadnici Gromova su najveći junaci u hrvatskoj povijesti. Oni su nam omogućili, zajedno s ostalim hrvatskim braniteljima, slobodu, neovisnost i demokraciju.

Posebno su se pripadnici Gromova istaknuli upravo na našem području i kada god govorimo o Gromovima, važno je prisjetiti se jednog od najvećih junaka koji je, nažalost, izgubio svoj život, a to je Predrag Matanović, jedan od legendarnih zapovjednika Gromova.”

“ U znak zahvalnosti za sve naše branitelje koji su dali život za Lijepu našu, za našu domovinu, da možemo uživati sve što danas uživamo: demokraciju i slobodu i da zahvalimo našoj ne samo brigadi čiji početak zapravo danas obilježavamo, nego i svim hrvatskim braniteljima koji su sudjelovali u borbi za Domovinu, a naročito one koji su dali svoje živote.

Veseli nas danas ovdje vidjeti pripadnike 2. gardijske brigade Gromovi, ali i ostale, između ostalih sve koji su branili cijelo ovo naše područje i ne samo, Banovinu, Sisačko moslavačku županiju, nego obranivši ovo područje obranili su i grad Zagreb i cijelu Republiku Hrvatsku i zbog toga ćemo im vječno biti dužni odavati počast I nikako ih ne zaboraviti.”

Središnja svečanosti postrojavanja pripadnika 2. mehanizirane bojne Gromovi, dodjela beretki novim pripadnicima te prigodna obraćanja održat će se na Strojilištu vojarne “Pukovnik Predrag Matanović”. Beretke će uručiti ministar obrane Mario Banožić.

IZVOR: https://www.radio-banovina.hr/; https://vijesti.hrt.hr/

FOTO: Darko Tkalec

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here